Güney Kürdistan'da öğrenci direnişi büyüyor

Güney Kürdistan'da üniversite öğrencilerinin eylemleri başta Hewlêr ve Süleymaniye olmak üzere diğer kentlerde büyüyerek devam ediyor.

Güney Kürdistan'da üniversite öğrencilerinin iki gün önce başlayan gösterileri bugün Hewlêr, Süleymaniye, Raperîn, Germiyan, Koye ve Soran devam ediyor.

Üniversite ve yüksekokul öğrencilerinin harçlarının ödenmemesine karşı başlayan eylemler üçüncü gününde. Dün Süleymaniye’de öğrenci eylemlerine güvenlik güçlerinin saldırması, çok sayıda öğrencinin yaralanması ve bir kısım öğrencinin de gözaltına alınmasının ardından öğrenciler eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

'SONUÇ ALANA KADAR EYLEMDEYİZ'

Süleymaniye, Raperîn, Germiyan, Koye ve Soran Üniversiteleri öğrencileri bir kez daha alanlara çıkarak taleplerini haykırdı.
Süleymaniye Üniversitesi önünde toplanan öğrenciler, talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceğini duyurdu.
Soran Üniversitesi ve Koye Üniversitesi’nden öğrenciler de protesto gösterilerine başladı.

HEWLÊR

Hewlêr kentinde de üniversite öğrencileri aylık burslarının verilmemesinden dolayı protesto gösterileri gerçekleştirmek için alanlara çıktı. Protesto gösterileri Yüksek Öğretim Başkanlığı binası önünde gerçekleşiyor.
Öğrenciler protesto gösterilerinde haklarını talep eden sloganlar atıyor.
An itibarıyla Süleymaniye, Hewlêr, Germiyan, Raperin, Koye, Soran ve Halepçe üniversitelerinde öğrenci protestoları devam ediyor.

BİNLERCE KİŞİ DE KATILDI

Yürüyüş  Süleymaniye kentinde binlerce kişinin de katılımıyla Salim Caddesi’ne doğru gerçekleşirken, Hewlêr’de ise binlerce öğrenci 100 Metre karayolunda yürüyüşe geçti.
Yürüyüşler iki kentin de trafik akışını durdurdu.
Süleymaniye’de üniversite öğrencilerinin yürüyüşü Sera Kapısı’na sürerken, güvenlik güçleri gaz bombalarıyla saldırdı.
Sabahın erken saatlerinde Hewlêr, Soran, Silêmanî, Halepçe, Germiyan ve Raperîn’de öğrenciler sokaklara çıkarak hükümetten haklarını istedi.
Süleymaniye’de sabahın erken saatlerinde valilik önünde başlayan eylemde binlerce öğrenci Sera Kapısı’na doğru yürüyüşe geçti.
Güvenlik güçleri öğrencilerin yürüyüşüne gaz bombalarıyla saldırarak ve ateş açarak Sera Kapısı’na ulaşılmasını engelledi.
Gaz bombaları nedeniyle çok sayıda öğrenci yaralandı ve nefes almakta zorluk çekti.

DR. GULPİ: DESTEĞE HAZIRIM

Süleymaniye’de yaşayan Genel Cerrah Dr. Faîk Gulpi, Facebook hesabından öğrencilere yönelik bir mesaj yayımladı.. Gulpi, "Hükümetteki 9. kabine reformları gerçekleştirene ve öğrenci bursları verilene kadar  her ay beş öğrenciye veya ailelerine tıbbi yardım vermeye hazırım” dedi.