Halk Savunma Merkezi Serhat Eyalet Komutanlığını kutladı

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Serhat Eyalet Komutanlığını kutladı.

Serhat Eyalet Komutanlığı’na mesaj gönderen Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, “Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın geliştirdiği yeni dönem gerilla çizgisi, yaratıcı taktikleri, hareket, üslenme ve eylem tarzı işgalci Türk devletinin hevesini kursağında bırakmıştır” dedi.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı mesajında şunları belirtti: “Eyaletinizde 2 Ekim günü bir ihanet sonucu gelişen ve 27 Ekim’e kadar farklı şekillerde gelişen kapsamlı operasyon sürecinde eyalet güçlerinizin geliştirmiş olduğu direniş önemli bir başarıdır. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın kahramanlıklarla dolu mücadele tarihine yeni bir sayfa eklenmiştir.

Öncelikle bu operasyon sürecini sarsılmaz bir iradeyle göğüsleyen, düşmana gerekli cevabı veren, direnişi yükselterek ihanet çizgisini kahreden tüm arkadaşları ve buna öncülük eden komuta gücünü selamlıyoruz.

Gerilla karşısında tarihi bir yenilgi alan sömürgeci soykırımcı Türk devleti son yıllarda teknik ve istihbarata dayanarak bu yenilgisini giderme çabasındadır. Bu çabasının bir başka boyutu da yoğunca yürüttüğü özel psikolojik savaştır. Bunun sonucu olarak sürekli bir biçimde gerillanın tasfiyesini dillendirmekte ve bunu gerçekleştirmek için her şeyini ortaya koymaktadır. Ancak Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın geliştirdiği yeni dönem gerilla çizgisi, yaratıcı taktikleri, hareket, üslenme ve eylem tarzı işgalci Türk devletinin hevesini kursağında bırakmıştır.

Eyalet güçlerinizin bir ay boyunca süren kapsamlı operasyona karşı Glidax’da geliştirdiği direniş ve ortaya koyduğu performans düşmanın havadan ve karadan yönelttiği tüm saldırıları boşa çıkarmasını bilmiştir. Daha operasyonun ilk günlerinde paniğe kapılan düşman güçler birbirini vurmuştur. Çokça propagandasını yaptıkları teknik ve istihbaratları yeni dönem gerilla tarzı karşısında sonuçsuz kalınca kimyevi silahlara başvurma acizliğine düşmüş, bunun sonucunda kendi cenazelerini yakmış ama yine de istedikleri sonucu alamamışlardır. Yalancı ve sahtekâr Türk medyasının bu operasyonda 9 kaybımızın olduğunu belirtmesi, ancak bu eylemde tek bir kaybımızın dahi olmaması bu direnişin en başarılı somut sonucudur.

Cezalandırılan düşman cenazelerinin o kadar yönelime rağmen saatlerce gerilla denetimi altında tutulması, üzerinden silah ve askeri malzeme kaldırılması işgalcilerin kayıplarını gizlemesini engellemiş, kısmen de olsa itiraf etmek zorunda bırakmıştır. Özgürlük Gerillası’nın etkili vuruş tarzı ve profesyonelliği karşısında tıkanan ve biçare kalan işgalci Türk ordusu operasyon süreci boyunca güçlerini 3 kez değiştirmek zorunda kalmıştır. Apocu militan irade, şehit yoldaşlarımızın intikam hırsı ve zafere olan inançla geliştirilen bu direniş faşist Türk devletinin sömürgecilik hayallerini Serhat dağlarında yerle bir ederek işgalcilerin burnunu yere sürtmüş ve işgalcilere tarihi bir ders vermiştir.

Bu direniş sürecinde yer alan ve emeği geçen tüm komutan ve savaşçı yoldaşları kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Demokratik Modernite Gerillası’nın tarz ve taktiklerini daha da derinleştirip yaratıcı bir biçimde uygulayarak daha büyük başarıları gerçekleştireceğiniz inancıyla, başta komutanlığınızı ve komutanlığınız şahsında tüm Serhat Eyalet Güçleri’ni selamlıyor, en içten devrimci duygularla üstün başarılar diliyoruz.”