Halkının ve ülkesinin fedaisi

Kürt halkının ve Kürdistan'ın özgürlüğü için özgürlük mücadelesine katılan Rêbaz Tîleko, bu uğurda canını feda eden ölümsüz kahramanlardan biri oldu.

İşgalcilerin Kürt halkına ve Kürdistan'a zulmüne karşı bugüne kadar binlerce Kürdistanlı genç yönünü Kürdistan dağlarına verdi. Özgürlük hareketine katılan ve işgal sistemini yıkmak için canını vermeye hazır olan bu gençler, Önderliğe, şehitlere ve halkına layık olabilmek için amansız bir direniş sergiliyor.

1989, Dîwandare doğumlu Îrfan Şehabî de bu gençlerden biri. Çocukluğundan beri düşmanın zulmünü hisseden Şehabî, İran devletinin baskılarından dolayı Avrupa'ya göç eder. Ağabeyi Özgürlük Hareketine katıldıktan sonra İrfan da hareketi tanır. 2013 Newrozu’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt gençlerinin işgalcilere karşı seferber olması gerektiğine ilişkin mesajını duyan Îrfan, Kürt halkının özgürlük mücadelesine katılmaya ve yoldaşı Rênas gibi Önder Apo'nun ve halkın savaşçısı olmaya karar verir. Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan'da gerilla saflarına katılır ve özgürlük mücadelesinde Rêbaz Tîleko olarak doğar.

İŞGALCİLERE KARŞI EN ÖN CEPHEDE SAVAŞTI

Bir buçuk yıl Kandil dağlarında mücadele eden HPG gerillası Rêbaz, ardından yönünü asi Zagros dağlarına vererek Cîlo'ya gider. Cîlo'da Şehîd Reşîd Serdar Hamlesi'nde yerini alarak işgalci Türk devletine karşı en ön cephede savaşır.

Düşmana karşı büyük bir kin ve öfke besleyen Rêbaz Tîleko, düşmanın Kürdistan'daki işgaline son vermek ve şehitlerin intikamını almak için bu hamleye katılır. İmralı'da Kürt Halk Önderi’ne uygulanan işkence ve tecrit, Rêbaz için mücadeleyi daha da yükseltmenin bir gerekçesi olur.

Rêbaz Tîleko, 8 yıl önce Türk faşizminin Kürt halkına yönelik zulmünü şu sözlerle anlatır: "Önder Apo, 16 yıldır ağır zulme uğruyor, 4-5 yıldır avukatlarıyla görüşemiyor. Bu bizim için büyük bir acıdır ama tecride karşı mücadelemize engel değildir. Rojava'ya çok sayıda saldırı yapıldı, Güney Kürdistan'da Kürt şehirleri Şengal ve Kerkük satıldı. Rojhilat'ta her gün Kürt çocukları katlediliyor, idam ediliyor ve halka işkence ediliyor. Düşman için nerede olduğu fark etmiyor, onlar için Kürt, Kürt'tür. Halkın fedaileri olan biz gerillalar için bu zulüm kabul edilemez, işgalcilere karşı sessiz kalmayacağız. Elimizden ne gelirse yapacağız. Eğer canımızdan fazlasını vermemiz gerekirse onu da feda ederiz."

SON NEFESİNE KADAR DİRENDİ

İşgalcilerin zulmünden dolayı Kürt halkının çektiği acıyı yüreğinde hisseden Rêbaz, kana susamış işgalciye asla unutamayacağı bir ders vermek için fedai bir eyleme hazırlanır. Şehitlerin kanının yerde kalmasına, Kürt halkının zulme uğramasına ve Rêber Apo'ya yönelik tecride asla izin vermeyeceklerini Kürt düşmanlarına ispatlar. Halkına layık olmak isteyen Rêbaz, yoldaş, yönünü düşmanın Şırnak'taki karargahına çevirir.

Hedefine yaklaştığında işgalciler tarafından pusuya düşürülür. Son nefesine kadar fedai bir şekilde savaşan Rêbaz Tîleko, 19 Eylül 2015 tarihinde ölümsüzler kervanına katılır.

Rêbaz'ın fedakar ve mücadeleci ruhu ile direnen yoldaşları, tüm Rêbazların intikamını işgalcilerden alacaktır.