HDP için 'suç' sayılan köprüden kayyum 6 tane yapıyor!

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya hakkında, "Örgüt üyeleri geçsin diye yapıldı"  iddiasıyla davaya konu olan köprüden, gaspçı kayyum 6 tane yapıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi 17 Kasım 2016 tarihinde işgal edilmiş, dönemin Van Valisi İbrahim Taşyapan kayyum olarak atanmış; Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya da tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
‘Suç’ olarak isnat edilen ve ‘örgüt üyeliğine’ delil olarak gösterilen iddialardan biri, DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi'nin Van’ın Çatak ilçesine halkın talebiyle yaptığı köprü oldu.

'ÖRGÜT GEÇEMEZ Mİ YAZALIM'

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya, 2017 yılındaki duruşmasında, "Hükümet yol, köprü yaptığında örgüt izin vermiyor diye yakınıyor, biz yaptığımızda ise örgüt istediği diye yaptığımızı söylüyorlar. Artık bir karar verin bu örgüt, köprü istiyor mu, istemiyor mu? Ne yapalım yani halka yaptığımız köprünün üzerine 'Bu köprüden örgüt üyeleri geçemez' diye mı yazalım” diyerek tepki göstermişti

HALKIN TALEBİYDİ

Çatak ilçesine bağlı Körüklü köyünün olduğu alanda bölge halkının yoğun yazılı talepleri doğrultusunda yeni bir köprü yapmaya karar verilmişti. Yaz aylarında söz konusu bölgeye giderek hayvancılık yapan köylülerin kullandığı alana Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir köprü yapıldı.
Köprünün yapımı esnasında ve bitiminin ardından herhangi bir soruşturma yürütülmezken; belediyeye kayyum atanmasının ardından bir gazete küpürüne dayandırılarak dava açıldı. O dönem yapılan köprü, Bekir Kaya’ya suç olarak isnat edildi ve Kaya’ya ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla ceza verildi.

YENİ KÖPRÜ İÇİN AKP'Lİ ŞİRKETLERE İHALE

Gaspçı Van kayyumu M. Emin Bilmez, Bekir Kaya’nın dört yıldır Silivri Cezaevinde yatmasına neden olan iddiaların başında gelen köprüden 6 tane yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kayyum yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi tarafından AKP yandaşı şirketlere ihale edilen 'Yol açma, genişletme ve asfaltlama çalışmaları' kapsamında Çatak ilçe merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Sırmalı, Dokuzdam, Konalga, Narlı, Sugeldi mahallelerinde 6 adet köprünün inşaat çalışmaları sürüyor.