HDP’li 3 belediye meclis üyeliği daha gasp edildi

HDP'li Tuşba Belediye meclis üyeleri Ayşe Minaz,  Berken Kızıl Karabağ ve Münir Maviş'in görevleri de gasp edildi.

Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı ve Belediye Meclis Üyesi Ayşe Minaz ile HDP’li Belediye meclis üyeleri Berken Kızıl Karabağ ve Münir Maviş'in görevleri gasp edildi.
Görevleri gasp edilenlerden Minaz, 31 Mart yerel seçimlerinde eşbaşkan seçilmiş ancak Eşbaşkan Yılmaz Berki’nin KHK’li olduğu gerekçesiyle belediye meclis üyeliği görevine devam etmişti.
Böylelikle 31 Mart yerel seçimlerinde 19 belediye meclis üyesi olan HDP’nin belediye meclis üyesi 12’ye düştü. Türk İçişleri Bakanlığı geçen yıl da 4 belediye meclis üyesinin görevini gasp etmişti.

'TEK SESLİ BELEDİYE İSTİYORLAR'

Konuya ilişkin bilgi veren HDP'li Tuşba Belediye Eşbaşkanı Ayşe Minaz, mecliste yürüttükleri muhalefetten rahatsız olan İçişleri Bakanlığının bu kararı aldığını ve kararın hukuksuz olduğunu söyledi. Minaz, "Arsaların satılması, denetim komisyonlarında yaptıkları usulsüzlükler ve buna benzer durumlardan ötürü Salih Akman bize ‘çalışmama izin vermiyorsunuz’ demişti. Görevden alınmamız da tamamen bununla alakalıdır. Amaç gasp ettikleri belediyeyi tamamen tek sesli bir hale getirerek, istedikleri ortamı yaratma çabasıdır" dedi.