HDP ve DBP, Şenyaşar ile Gökkan’ı ziyaret etti

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP’li vekiller, Emine Şenyaşar ile Ayşe Gökkan’ın annesini ziyaret etti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Ayşe Sürücü ile HDP Urfa İl Eşbaşkanı Çiğdem Karakeçili, 61 gündür adalet mücadelesi yürüten Emine Şenyaşar'ı, Anneler Günü dolaysıyla ziyaret etti. Sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle 30 Nisan'dan bu yana adalet nöbetini Suruç ilçesinde bulunan evinde sürdüren Anne Şenyaşar’a ziyaret esnasında karanfil ve beyaz tülbent verildi.

 BEŞTAŞ: ANNELER ADALET ARIYOR

Ziyarette konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yasaklardan kaynaklı heyetin kalabalık olmadığını belirterek, bütün anneler adına ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Annelerin er geç barışı getireceğini belirten Beştaş, “Şenyaşar Ailesi'nin adalet mücadelesini yakından takip ediyoruz. Bugün Anneler Günü ve senin canın nasıl acıyor, biliyoruz. Bugün yüzlerce annenin gözleri yaşlı. Anneler adalet arıyor. Annelerin gözyaşlarının rengi yok” şeklinde konuştu.

AYDENİZ: YALNIZ DEĞİLSİNİZ

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Anne Şenyaşar’a dönerek, “Anneler herkes için eşit bir yaşam istiyor. Bugünü bize cehenneme çevirdiler ama annelerimizin adalet talebi bütün dünyaya örnek. Bugün sadece biz buradayız ama bütün kadınların desteği sizinle. Dünya bu zulümden haberdar. Yalnız değilsin, buradayız, yanınızdayız” dedi.

AİLEDEN TEŞEKKÜR: DAYANIŞMA İLE AYAKTAYIZ

Ferit Şenyaşar ise evde nöbet tuttukları süre boyunca polislerin evi gözetim altına aldığını, kapıya çıktıklarında polislerin tacizine maruz kaldıklarını aktardı. Şenyaşar, “Bizleri yalnız bırakmadınız. Başından beri çok fazla insan desteklerini sundu. Desteklerini sunan insanlara teşekkür ediyoruz. Dayanışma bizi ayakta tutuyor” diye konuştu.
Ziyaret boyunca Anne Emine Şenyaşar, geçmiş Anneler Günü özlemini dile getirerek, gözyaşı döktü.
Heyet, ardından rehin tutulan Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın Külünçe köyünde bulunan annesi Lütfiye Gökkan’ı ziyaret ederek, Anneler Günü’nü kutladı.