Heftanin’de 1 kepçe imha edildi

Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında Xantur’da bir kepçe imha edildi, içindeki işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Bürosu açıklaması şöyle:

“Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 3 Eylül günü saat 11.10’da Xantur alanına bağlı Muhabere Tepesi’nde mevzi çalışması yürüten işgalci TC ordusuna ait bir kepçe aracını hedeflemiştir. Hedeflenen kepçe aracı tam isabetle vurularak imha edilmiş ve aracı kullanan 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Eylem ardından işgalci TC ordusunun alanı ağır silahlar ile rastgele bir şekilde bombalaması sonucu sivil halka ait bir araç ile bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiş ve bölgede bulunan sivil halk alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

SON MERMİSİNE KADAR FEDAİCE SAVAŞTI

26 Haziran 2020 tarihli açıklamamızda 8 Haziran günü Şırnak’ın Cudi dağı bölgesinde bulunan Deşta Silopiya alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında yaşanan çatışmalarda 1 yoldaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Kahraman Bırindar
Adı Soyadı: İbrahim Algım
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Mevlüde – Sabri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2020 / Cudi

Kahraman arkadaşımız Şırnak’ta dünyaya gelmiş ve Özgürlük Mücadelesi saflarında bedel ödemiş bir çevrede büyümüştür. Yurtseverliğin ve direnişin bir gelenek haline geldiği Botan’da, Kahraman arkadaşımız da bu geleneğe sahip çıkmış ve bir adım daha ileri taşımak amacıyla gerilla saflarına katılmıştır. Her zaman emekçiliği ve mütevazı kişiliğiyle öne çıkan arkadaşımız, Kürdistan doğasına olan sevgisiyle ve dağlara olan tutkusuyla kısa sürede yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Demokratik Modernite’nin profesyonel gerillası olmak için her zaman derin bir yoğunlaşma içerinde olan yoldaşımız, işgalci Türk ordusuyla çıkan çatışmada fedaice son mermisine kadar savaşmış ve işgalcilere büyük kayıplar verdirdikten sonra ölümsüzler kervanına katılmıştır.

Başta Kahraman yoldaşımızın ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehit yoldaşlarımızın mücadelesini zafere ulaştırana dek mücadelemizi yükselterek sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılar düzenlemiştir. Bu kapsamda;

2 Eylül günü saat 09.00-10.30 arasında işgalci TC ordusu Avaşin bölgesine bağlı Şukê alanını obüs ve havan toplarıyla bombalamıştır. Bu bombardımanlar sonucunda ormanlık alanda çıkan yangın devam etmektedir.

3 Eylül günü saat 17.30-18.00 arasında Xakurkê bölgesinde bulunan Goşînê alanı savaş uçakları tarafından ve saat 23.30-00.00 arasında Kolît alanı saldırı helikopterleri, havan ve obüs toplarıyla bombalanmıştır.

3 Eylül günü saat 17.10’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Saca alanını bombalamıştır.”