Heftanin’de çok sayıda işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi Cenga Heftanin kapsamında düzenlenen eylemlerde çok sayıda işgalcinin cezalandırıldığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, AKP-MHP faşist iktidarının Güney Kürdistan’ı işgal amacıyla düzenlediği saldırılara karşı yürütülen Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında düzenlenen eylemlere ilişkin de şunları belirtti:

“10 Kasım günü saat 08:30’da Heftanin bölgesinin Xantur alanına bağlı Xaç Tepesi’nde konumlanan işgalcilere karşı bir eylem düzenlemişlerdir. Bir grup işgalci bir mevzide toplandıkları sırada güçlerimiz tarafından hedeflenip etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada 2 işgalci cezalandırılmış ve mevzi imha edilmiştir.

10 Kasım günü Heftanin bölgesinin Xantur alanına bağlı İndirme Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Burada 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Gerçekleştirilen her iki eylemin ardından işgalci TC ordusu eylemin gerçekleştiği yerlerin çevresini ağır silahlarla rastgele bir şekilde bombalamıştır” dedi.

Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırıları düzenlediğini de kaydeden HPG BİM “7 Kasım günü saat 15:50’de Garê bölgesinde bulunan Şêhê Köyü çevresi bombalanmıştır.

8 Kasım günü saat 11:50’de Kandil bölgesinde bulunan Lewcê köyü çevresi bombalanmıştır.

9 Kasım günü saat 19:00’de Xakurkê bölgesine bağlı Kolit alanı bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu hava saldırılarında herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” dedi.