Hevalin sesine selam durulur

Tünellerdeki gerillalar, eylemleri ile birbirlerine selam gönderiyor, duydukları yoldaş sesinde selama duruyor.

Kurdistan Özgürlük Gerillası, direniş alanlarında birbirlerinden aldıkları güç ve moralle işgalci Türk ordusunun korkulu rüyası olmayı sürdürüyor. 

Türk ordusu tarafından 17 Nisan 2022’de başlatılan işgal saldırılarına, her gün onlarca eylem gerçekleştirerek karşılık veren gerilla, Türk ordusunu Kurdistan dağlarında hezimete uğratıyor. Tünellerdeki gerillalar, eylemleri ile birbirlerine selam gönderiyor, duydukları yoldaş sesinde selama duruyor. Bu duruşları onları hem daha da güzelleştiriyor hem de daha güçlü kılıyor. Gerilla, yoldaşı ile vardır.

Direnişin en amansız zamanlarında, işgalci Türk ordusunun tüm insanlık dışı savaş aygıtlarına maruz kaldığı zamanlarda deryalar birbirlerine yürek dolusu selam göndermeyi unutmuyor. Deryalardan biri bağlantı kurduğu deryaya şunları söylüyor:

- Şıkefta Birîndara’da direnen yoldaşlarımızın direnişlerini selamlıyoruz, savaşın başlangıcından bu yana bizlere her zaman umut verdiler, güç verdiler, yine Werxelê direnişinde bulunan yoldaşlarımızı da selamlıyoruz. Eğer diğer deryalar ile görüşme imkânınız olursa Girê Cûdî ve Amediyê Savaş Tünelleri’ndeki yoldaşlarımızı da selamlıyoruz. Tünellerde savaşan yoldaşlarımız ve onların direnişi bizlerin kıblegahıdır. Bizlerin adına tüm yoldaşlara selamlarımızı iletin. Sizler, bizim eksik kaldığımız yerleri tamamladınız.

Karşıdaki yanıt veriyor:

 - Heval sizler de bizleri tamamladınız,

Selam gönderen derya:

-Bizler fazla bir şey yapmadık,

Karşıdaki derya:

- Heval sizlerin oradaki duruşunuz her şeye bedeldir ve bu yeterlidir. 

Gerilla, kızılca kıyametin ortasında da olsa yoldaşından aldığı güçle, işgalcilere karşı her zaman en yüksek irade ve inançla savaşmayı bilmiştir. Medya Savunma Alanları’nda 7 aydır da tarihi direnişi bu inanç ve iradeyle yürütüyor.