HPG gerillası Kobanê’nin son çağrısı Güney Kürdistanlı gençlereydi

15 Haziran 2021’de Metîna’da şehit düşen HPG gerillası Demhat Kobanê, şehadetinden kısa bir süre önce Güney Kürdistanlı gençlere saldırıların sadece PKK’ye yönelik olmadığını anlamasını istedi.

15 Haziran 2021 günü sabah saatlerinde Metîna bölgesine bağlı Girê Azad’dan Serero köyü arazisine doğru harekete geçen Türk devlet güçleriyle ile HPG gerillaları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. 3 işgalci Türk askerinin cezalandırıldığı çatışmada Demhat Kobanê (Heysem Şêxo) isimli bir HPG gerillası şehit düşmüştü.

DAİŞ çetelerinin 2015 yılının sonbaharında Kobanê’ye saldırması sırasında verilen direnişte yerini alan Demhat Kobanê ardından HPG saflarına katılmıştı. Rojava Kürdistan’ın Kobanê kentinden olan Demhat Kobanê şehadetinden kısa bir süre önce ANF’nin kamaralarına konuşmuştu.

Türk devletinin Metîna, Zap ve Avaşîn’e yönelik yoğun şekilde süren saldırılarına dikkat çeken Demhat Kobanê “Bizler Kürdistan özgürlük gerillası olarak işgalci güçlerle geçit vermeyeceğiz, gereken cevabı vereceğiz. Düşman istediği kadar elindeki bütün üstün teknolojiyle saldırsan, bizler de buna karşı büyük bir direniş içerisindeyiz” dedi.

‘KİRLİ PROPAGANDALARA KULAK VERMEYİN’

Günlerdir süren yoğun savaşa rağmen sömürgeci güçlerin ilerleyemediğini belirten HPG gerillası Kobanê aynı röportajda özelikle Güney Kürdistanlı gençlere çağrıda bulundu. Güney Kürdistanlı gençlerin gerilla direnişinin yanında olmalarını isteyen Kobanê, Başûr (Güney) halkının ise Türk devleti ile işbirlikçilerinin kirli propagandalarına kulak vermemesi gerektiğini ifade etti.

Türk devletinin saldırılarının asıl amacının Güney Kürdistan topraklarının işgal edilmesi olduğunu belirten HPG gerillası Kobanê devamla şu çağrılar yaptı: “Güney halkı bu saldırıların sadece PKK’ye yönelik olmadığını anlamalı. Çünkü Türk devleti Kürdistan kelimesine bile tahammül etmiyor ve Kürtlerin bütün kazanımlarını yok etmek istiyor. Bundan dolayı bütün Güney halkı özellikle de gençler bu direnişe sahip çıkmalı.”

‘HALKIMIZ EYLEMLERİMİZLE GURUR DUYMALI’

Türk devletinin üstün teknolojisi karşısında kendilerinin de güçlü iradeye sahip olduklarını söyleyen HPG gerillası Kobanê “Bundan dolayı da irademizi ortaya koyarak başarılı eylemler gerçekleştiriyoruz, son eylemimiz de bunlardan biriydi” dedi. gerilla Demhat Kobanê, Kürdistan’ın dört parçasının gerillanın söz konusu başarılı eylemlerinden dolayı gurur duyması gerektiğini ifade etti.

Zap, Metîna ve Avaşîn’de ön cephelerde savaşan gerillaları selamlayan Demhat Kobanê  özellikle de Zendûra tepesinde direnen yoldaşlarına da “Sonuna kadar yüreğimiz sizinle, sizin bu direnişinizden güç alıyoruz” diye seslendi. HPG gerillası Kobanê sözlerini “Bijî berxwedana gerîlla, Berxwedan jiyan e” (Yaşasın gerillanın direnişi, direnmek yaşamaktır” cümleleriyle bitirdi.