HPG: Metîna ve Avaşîn’de 11 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Metina ve Avaşin’de gerçekleştirdiği eylemlerde 11 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“15 Haziran günü saat 05:30’da Metîna bölgesine bağlı Girê Azad’dan Serero köyü arazisine doğru harekete geçen işgalciler ile güçlerimiz arasında saat 15:00’a kadar süren şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda 3 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalci düşmana ağır darbeler vurarak kahramanca çatışan Demhat Kobanê yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Bu çatışmalardan sonra işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Demhat Kobanê
Adı Soyadı: Heysem Şêxo
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Şemsê – Şêxo
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Haziran 2021 / Metîna

 

Demhat yoldaşımız direniş kenti Kobanê’de yurtsever bir ailede doğmuştur. Demhat yoldaşımızın ailesi DAİŞ çeteleri Kobanê’ye saldırdığı sırada tüm halkımızla birlikte direniş mevzisinde yer alarak yurtseverlik görevlerini yerine getirmeyi bir borç bilmiştir.

Demhat yoldaşımız da ailesinin yurtsever olmasından dolayı Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni yakından tanımış, gençlik çalışmalarında aktif bir şekilde yer almıştır. Bu süreçte çevresini eleştirel bir gözle sorgulayan Demhat yoldaşımız, özelde halkımızın, genel olarak da insanlığın yaşadığı sorunlara daha radikal cevaplar aramaya başlamıştır. Bu sorgulama döneminde Rojava Devrimi’nin mimarı olan Önder Apo’nun fikirleriyle tanışmıştır. Aynı zamanda Önder Apo’nun fikirlerinin Rojava Devrimi’nde yaşamsallaşmaya başladığını görmesi, Demhat yoldaşımızda devrim heyecanının üst boyutlarda yaşanmasına neden olmuştur. Halkların kardeşliğine dayanan Rojava Devrimi’ne yönelik saldırılar ve DAİŞ’in Kobanê’de gerçekleştirdiği katliam yaşanınca, Demhat yoldaşımız bu çetelerin arkasında faşist Türk devletinin olduğunu görmüştür. Bu soykırımcı düşmandan intikam almak ve Bakurê Kurdistan’da devrim gerçekleşmeden Rojava Devrimi’nin de kalıcı olmayacağına inanan Demhat yoldaşımız devrimci bir karar alarak gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarına katıldıktan sonra Kürdistan dağlarına ve coğrafyasına hayran kalan Demhat yoldaşımız Kürdistan’ın özgür dağlarına aşkla bağlanmış, kendi özü ile buluşmuştur. Yaşadığı heyecanı ve coşkuyu yaşamının her anına yansıtan Demhat yoldaşımız, tüm arkadaşlarına da moral kaynağı olmuştur. Kendisini yeni dönemin gerilla taktiğine göre eğitmiş, aldığı eğitimleri pratikleştirmek için yoğun bir çabanın sahibi olmuştur. Aynı zamanda örgütten aldığı ideolojik eğitimlerle de kişiliğinde önemli dönüşümler yaratan Demhat yoldaşımız Önderliğimizin ‘’Ne eskisi gibi yaşayacağız ne de eskisi gibi savaşacağız’’ belirlemesini kendisine temel ilke edinmiş ve bu ilkeye göre yaşamaya özen göstermiştir.

Askeri ve ideolojik olarak yetkin bir gerilla olarak Metîna bölgesine geçen Demhat yoldaşımız, sömürgeci Türk ordusunun işgal operasyonları başlatması üzerine, bu operasyonun kırılması ve düşmana ağır darbe vurulması için ısrarlı ve kararlı bir duruşun sahibi olmuştur. Bu ısrarlarında başarılı olan ve birçok eyleme katılan Demhat yoldaşımız, başarılı bir pratiğin sahibi olmuştur. En son işgalci düşmanın Serero köyü civarında geliştirmek istediği işgal harekatına yüksek cesaret ve Apocu fedai tarzla düşmanın üstüne gitmiş, göğüs göğüse çatışarak Cenga Xabur Devrimci Hamlesi’nin kahraman şehitleri arasındaki yerini almıştır.

Başta şehit yoldaşımızın değerli yurtsever ailesine, tüm Kobanê halkına ve yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin anılarının ve amaçlarının amansız takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz.

METİNA’DA 5 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

15 Haziran günü saat 19:00’da Metîna bölgesine bağlı Koordine alanındaki işgalcilere yönelik eylem gerçekleştirilmiştir. Etkili bir şekilde vurulan 5 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır. İşgalciler akşam saatlerinde helikopterler ile cezalandırılan ve yaralanan askerlerini alandan götürmüştür.

HELİKOPTERLER İNDİRME YAPAMADAN UZAKLAŞMAK ZORUNDA KALDI

15 Haziran günü saat 11:30’da işgalciler Avaşîn bölgesine bağlı Girê Silêman’daki savaş tünellerine gaz bombaları kullanarak girmek istemiştir. Ferdi silahlar ile vurulan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır. Saat 12:10’da bir kez daha tünellere girmek isteyen işgalciler etkili şekilde vurulmuştur. Bu vuruşlarda 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı yerde 16 Haziran günü saat 00:50’de bir grup işgalci sabotaj taktiği ile vurulmuş ve 2 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilmiştir.

15 Haziran günü 21:00 – 22:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Girê Spî alanına indirme yapmak isteyen helikopterler ağır silahlar ile hedeflenerek vurulmuştur. Hedeflenen helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

KDP'NİN MEVZİLENMESİ SÜRÜYOR

Metîna'ya yerleşen KDP'ye bağlı güçlerin arazide mevzilenmesi sürüyor. Güçlerimizin bulunduğu istikamete doğru yol yapma çalışmaları, tüm uyarı ve çağrılara rağmen halen devam etmektedir.

İŞGALCİ TÜRK ASKERLERİ KÖYLERİ BOMBALADI

Başûrê Kurdistan halkımıza ait köyler ve Medya Savunma Alanları helikopter ve savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Yapılan bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir:

15 Haziran günü 21:00 – 01:00 saatleri arasında Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Serero, Deşîşê ve Orê köyleri saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

15 Haziran günü saat 19:00 – 02:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Girê Nizmo, Girê Spî, ve Girê Sor alanları savaş uçakları ile bombalanmıştır.

15 Haziran günü 21:15 – 03:20 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mamreşo, Tabura Ereban, Mervanos ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

16 Haziran günü saat 01:30’da Avaşîn bölgesine bağlı Girê Spî ve Girê Sor alanları helikopterler ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”