Zagros Şahinleri 5 işgalciyi cezalandırdı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Avaşin’de destansı bir direniş sergilediğini belirten HPG, 5 işgalcinin cezalandırıldığını, 3’ünün yaralandığını açıkladı. HPG, gerillalarının kayıp vermediğini, işgalcilerin de bir kademe geri çekildiğini vurguladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Avaşin’deki gerilla direnişine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG şunları belirtti:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın destansı direnişi Avaşîn bölgesindeki yoğun eylem ve çatışmalarla devam ediyor.

14 Haziran günü saat 06:30’da Werxelê alanında savaş tünellerine yakınlaşmak isteyen işgalciler ferdi silahlarla vurulmuştur. Darbe alan işgalciler ilerleyememiştir. Saat 13:00’da savaş tünellerine yakınlaşmak isteyen işgalciler denetim altına alınarak ferdi silahlar ile vurulmuştur. Bu vuruşlarda 1 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir. Saat 13:10’da farklı bir işgalci grubu ferdi silahlar ile hedeflenip vurulmuş, burada 3 işgalci cezalandırılırken, 3 işgalci de yaralanmıştır. Aynı zamanda suikast taktiği ile 1 işgalci vurularak cezalandırılmıştır. Araziye yayılıp yerleşmek isteyen işgalciler de vurulmuştur. Bu işgalciler de bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

İlerleyemeyen işgalciler alan üzerine dronlar göndermiştir. Bu dronlar güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuş ve dronlar da geri çekilmiştir.

Saat 14:30’da işgalciler saldırı helikopterleri ve 2 Skorsky tipi helikopter ile ölü ve yaralılarını alandan götürmüştür. Aynı zamanda savaş mevzileri saldırı helikopterleri ile yoğun bir şekilde bombalanmıştır.

Herhangi bir kaybımızın yaşanmadığı bu eylemlerde 5 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci yaralanmıştır. Werxelê alanındaki şiddetli çatışmalar ve güçlerimizin fedaice direnişi halen sürmektedir.”