HPG: 21 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Zap, Metina ve Avaşin’de işgalci Türk ordusuna darbeler vurmaya devam ettiğini belirterek, 21 işgalcinin cezalandırıldığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Güçlerimiz Zap, Metina ve Avaşin’de büyük bir Apocu direniş örneği sergileyerek destan yazmaya ve işgalci Türk ordusuna darbe üstüne darbe vurmaya devam etmektedir” dedi.

Açıklamada, 27, 28 ve 29 Nisan tarihlerinde düzenlenen eylemler şöyle sıralandı:

ZAP’TA 6 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi Kapsamında;

- 27 Nisan günü saat 18:15’te Zap bölgesine bağlı Qela Bêdewê alanında konumlanan işgalcilere dönük bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bir bombaatar mevzisi hedeflenerek vurulmuş, bu mevzi tümden imha edilerek içerisindeki 1 işgalci cezalandırılmıştır.

- 28 Nisan günü Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar tepesinde ilerlemek isteyen işgalciler ile güçlerimiz arasında saat 10:30’dan 13:30’a kadar yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır. Cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

- 28 Nisan günü saat 15:30’da Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo tepesinde konumlanan işgalcilere dönük bir eylem gerçekleştirilmiştir. Burada bir grup işgalci hedeflenerek vurulmuştur. Burada net 5 işgalcinin cezalandırıldığı ve 1 köpeklerinin etkisizleştirildiği tespit edilmiştir. Eşzamanlı olarak da Mamreşo tepesindeki diğer işgalciler de havanlarla hedeflenerek vurulmuştur. Eylemden bir saat sonra işgalciler ölü ve yaralılarını helikopterler ile alandan götürmüştür.

- 28 Nisan günü saat 16:00’da Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar tepesindeki işgalcilere dönük ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 2 işgalci yaralanmıştır.

- 28 Nisan’da gün boyunca Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo alanındaki savaş tünellerine girmek isteyen işgalciler yoğun bombardımanlar gerçekleştirmiştir. Savaş uçakları, bombaatarlar ve patlayıcılarla savaş tünelleri 16 kez bombalanmıştır. Ancak yine de işgalciler herhangi bir sonuç elde edememiştir.

- 29 Nisan günü sabah saatlerinde Zap bölgesine bağlı Qela Bêdewê alanındaki Şehit Merwan tepesi yamacından Şehit Harun tepesine ve Nêrwe Boğazı’na kadar olan alanda konumlanan işgalciler güçlerimiz tarafından birçok hedeflenerek vurulmuş ve birçok çatışma yaşanmıştır. Ayrıntılı bilgiler daha sonra paylaşılacaktır.

METİNA VE HEFTANÎN’DE 15 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

2. Cenga Xabur Devrimci Hamlesi kapsamında;

- 27 Nisan günü saat 11:40’ta Metina bölgesine bağlı Şehit Serhat tepesinde konumlanan işgalcilere dönük üç koldan etkili bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 4 işgalci cezalandırılmış, çok sayıda işgalci de yaralanmıştır.

- 27 Nisan günü saat 13:35’te Metina bölgesine bağlı Zendura tepesinde konumlanan işgalcilere dönük bir eylem gerçekleştirilmiştir. Burada denetim altına alınan işgalciler hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada net 2 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir. Eylem sonrasında işgalciler helikopterler ile eylem yerine müdahale etmek istemiş, ancak güçlerimizin helikopterleri de hedefleyip vurması sonucu helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

- 28 Nisan günü saat 12:20’de Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanında bulunan Suikast tepesinde konumlanan işgalciler hedeflenerek vurulmuştur. Burada 1 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

- 28 Nisan günü saat 15:50’de Metina bölgesine bağlı Zendura tepesinde ağaçları keserek buraya konumlanmak isteyen işgalciler sabotaj taktiği ile 2 kez vurulmuştur. Bu eylemler sonucunda 5 işgalci cezalandırılmıştır.

- 28 Nisan günü saat 19:30’da Metina bölgesine bağlı Şehit Dilber tepesinde mevzi kazarak konumlanmak isteyen işgalciler sabotaj taktiği ile 2 kez hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemler sonucunda 3 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur Devrimci Hamleleri kapsamında güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda; en az 21 işgalcinin cezalandırıldığı, 3 tanesinin de yaralandığı tespit edilmiştir.

3. Zap, Metina ve Avaşin alanlarına yönelik obüs, helikopter ve savaş uçakları ile yoğun bombardımanlar gerçekleştirilmiştir. Ancak bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

HAVA SALDIRILARI

Aynı açıklamada Türk devletinin düzenlediği hava saldırılarına ilişkin ise şu bilgiler yer aldı:

“- 27 Nisan günü saat 15:30’da Zap bölgesine bağlı T Harfi alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

- 27, 28 ve 29 Nisan günlerinde Metina bölgesine bağlı Hirorê, Zendura, Derarê, Koordine tepesi, Şehit Dilber tepesi ve Şehit Serhed tepesi alanları helikopter, obüs, havan ve A4 silahları ile yoğun bir şekilde bombalanmıştır.

- 28 Nisan günü saat 09:40’ta Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Avaşin alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

- 28 Nisan günü saat 10:30’da Zap bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

- 28 Nisan günü Metina bölgesine bağlı Beşili köyü çevresi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

-28 Nisan günü saat 19:50’de Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçakları ile 3 kez bombalanmıştır.

- 28 Nisan günü saat 22:30’dan 29 Nisan günü saat 02:30’a kadar Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Basya, Geliyê Şîvê, Mamreşo, Aris-Faris ve Mervanos alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

- 28 Nisan günü saat 22:30’dan 29 Nisan günü saat 03:30’a kadar Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo ve Ertuş alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

29 Nisan günü saat 09:45’te Metina bölgesine bağlı Zendura tepesi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

- 29 Nisan günü saat 07:30’da Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.”

SİVİL YERLEŞİM ALANLARI BOMBALANIYOR

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Güçlerimizin büyük bir kararlılıkla sergilediği direniş ve gerçekleştirdiği etkili eylemler karşısında çaresiz kalan işgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’nı her türlü teknikle yoğun bir şekilde bombaladığı gibi, özellikle Başûrê Kürdistan halkımızın olduğu yerleşim yerlerinin ve köylerin çevresini de bilinçli bir şekilde bombalamaktadır. Bu bombardımanlar sonucunda hem halkımıza ait bağ ve bahçeler zarar görmekte, maddi kayıplar yaşanmakta, hem de bölgenin alt yapısı tahrip edilerek Ramazan Ayı’nda halkımız zor durumda bırakılıp mağdur edilmektedir. Bunun sonucunda bölgenin elektriğini tamir etmek üzere gelen sivillerde Saddam döneminden kalma mayın patlamış ve 3 insanımız yaralanmıştır. Bu üzücü olayın tek sorumlusu işgalci TC devletidir.”