HPG: 3 işgalci cezalandırıldı, 2 konteynır imha edildi

HPG/YJA Star gerillaları, Colemerg’te Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdiği sızma eylemi gerçekleştirdi. HPG, “3 işgalci düşman askeri, 2 konteynır, 1 kamelya, 2 mobesse kamerası ve 2 projektör imha edilmiş, birçok mevzi de darbelenmiştir” dedi.

HPG Basın İrtibat merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG, şu ayrıntıları paylaştı:

"Güçlerimiz “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi kapsamında; 13 Ekim günü saat 17:50’de Colemerg’in Rubarok alanına bağlı Helikopter Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik iki koldan bir sızma eylemi gerçekleştirmiştir.

Birinci sızma kolu, işgalcilerin kullandığı 2 konteynır ve 1 kamelyayı vurarak tamamen imha etmiş, burada 3 işgalci TC askeri cezalandırılmıştır. İkinci sızma kolu, nizamiye kulübesini ve mevzisini hedef alarak tamamen imha etmiştir. Burada cezalandırılan düşman sayısı netleştirilememiştir. Bu eylemde toplamda; 3 işgalci düşman askeri, 2 konteynır, 1 kamelya, 2 mobesse kamerası ve 2 projektör imha edilmiş, birçok mevzi de darbelenmiştir.

2 GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI 

İşgalci TC ordusu 26 Eylül günü Şırnak’a bağlı Gabar Dağı’nın Dêrşew köyünü 17:30-22:30 saatleri arasında yoğun bir şekilde bombalamıştır. Aynı alanda 28 Eylül günü saat 06:00’da işgalciler bir operasyon başlatmış, bu operasyon akşam saatlerinde geri çekilmiştir. Bu operasyon esnasında Sımko ve Amargi yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

Şehit düşen yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Sımko Botan
Adı Soyadı: Naif Bulduk
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Osman - Emine
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Eylül 2020 / Gabar

 

Kod Adı: Amargi Dorşin Xerzan
Adı Soyadı: Çiçek Benzer
Doğum Yeri: Aydın
Anne - Baba Adı: Fatma - Abit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Eylül 2020 / Gabar

Kürt kültürünün kadim merkezlerinden ve serhildanların şehri olarak bilinen Cizre’de dünyaya gelen Sımko yoldaşımız, ailesinin ve Cizre halkının yurtseverlik kültürüyle büyümüştür. 1992 yılında Gabar’da şehadete ulaşan abisinin anılarıyla büyüyen Sımko yoldaş, erken yaşlarda büyük bir arayış içerisine girmiştir. Çocuk yaşında mücadeleye başlayan Sımko yoldaşımız bir süre farklı çalışmalarda kalmış, kültür sanat çalışmaları yürütmüş, ancak bunlarla tatmin olmamış ve Koma Nergizên Botan müzik grubundaki yoldaşlarıyla birlikte 2011 yılında yüzünü dağlara dönmüştür. Gerilla saflarına büyük bir heyecan ve moralle genç yaşında katılan Sımko yoldaşımız bu heyecanlı duruşuyla yoldaşlarına moral kaynağı olmuştur. Askeri sanata büyük ilgisi olan Sımko yoldaşımız bu alanda yetkinlik kazanarak yeni dönemin askeri çizgisinde belli bir derinliğe ulaşmıştır. Önder APO'nun ideolojisiyle de kişiliğinde köklü değişimler yaratan Sımko yoldaşımız mütevazi, olgun, emekçi ve fedakar özellikleriyle örnek bir militanın nasıl olması gerektiğini pratiğiyle kanıtlamıştır. 2014 yılında DAİŞ çetelerinin Şengal halkını Ferman’dan geçirme saldırısına karşı yoldaşlarıyla birlikte Şengal’e gitmiş, orada önemli çatışma ve eylemlerde yer alarak büyük bir rol oynamıştır. Şengal’deki tarihi ve onurlu özgürleştirme görevini başarıyla tamamlayan bir HPG gerillası olarak tekrardan dağlara dönmüş ve sonrasında Botan Sahası’na geçmiştir. 26 Eylül günü Gabar alanında gerçekleşen hava saldırıları sırasında yaralanan bir yoldaşını saldırı yerinden çıkarmak isterken şehit düşen Sımko yoldaşımız, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın yoldaşlığa olan yiğitçe bağlılığının yetkin bir temsili olmuştur.

Amargi yoldaşımız derin ve köklü yurtseverliğiyle bilinen Botan’ın yurtsever bir ailesinde dünyaya gelmiştir. Birçok ferdini 1990’lı yıllarda faili meçhul devlet cinayetleri sonucu şehit vermiş olmasına rağmen onurlu yurtsever duruşundan asla taviz vermeyen bir ailede büyümüştür. Daha çocuk yaşında devlet terörünün yarattığı acıları yaşamış, ülkesinden uzakta büyümenin özlemini yüreğinde hissetmiştir. Ülke özlemiyle büyüyen Amargi yoldaşımız 2014 yılında gerilla saflarına katılarak özlemini çektiği ülkesiyle büyük buluşmayı gerçekleştirmiştir. Gerillacılıkta yetkinleşerek ülkeyle bütünleşmeyi ve sömürgeci soykırımcı düşmandan hesap sormayı kendisine temel amaç edinmiştir. Gerillaya katıldığı ilk günden itibaren sürekli olarak kadın özgürlük çizgisine büyük ilgi duymuş ve özgür kadın kimliğine ulaşmak için önemli bir çabanın sahibi olmuştur. Yoldaşlığa ve yoldaşlarına büyük bir tutku ile bağlı olan Amargi yoldaşımız bu eşsiz özelliğiyle yoldaşlarının gönüllerinde taht kurmasını bilmiştir. Amargi yoldaşımızın arayışçı kişiliği, mücadele azmi ve ısrarı onu beş yıl aradan sonra Kürdistan'ın kalbi Botan'a götürmüş, Büyük Komutanlarımız Agit, Adıl, Gelhat ve Gülbaharların kutsal mekanı olan Gabar'da Apocu bir militan olmasını sağlamıştır. Yoldaşımız, kendi deyimiyle “kadınlık onurunun sözüyle” devrim çalışmalarının her aşamasına görev ve sorumluluklarının derin bilinciyle en aktif bir şekilde katılmıştır. Gabar’daki operasyon esnasında yoldaşlarını korumak için düşmanın dikkatini üzerine çekerek kendisini yoldaşlarına siper eden Amargi yoldaş, Özgür Kürt Kadını’nın Beritan ve Zilanlar çizgisindeki fedailiğini kişiliğinde somutlaştırarak destansı bir duruşun sahibi olmuştur.

Başta şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere, yurtsever Botan ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızdan devraldığımız mücadele bayrağını onlara layık olmanın bilinç ve sorumluluğuyla amaçlarını gerçekleştirinceye kadar dalgalandıracağımızın sözünü veriyoruz.

SAVAŞ UÇAKLARI MEDYA SAVUNMA ALANLARINI BOMBALADI

 İşgalci Türk devleti Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Gerçekleşen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

13 Ekim günü Metina bölgesine bağlı Yekmalê köyü arazisi savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

14 Ekim günü 13:55-14:30 saatleri arasında Garê bölgesinin Meyrokê alanına bağlı Şkeftiyan ve Bılındbazê köylerinin etrafını bombalamıştır. Burada halkımıza ait bağ ve bahçeler zarar görmüştür.

15 Ekim günü saat 10:30’da Xakurkê bölgesine bağlı Sıninê alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."