HPG: 4 işgalci cezalandırıldı, 1 çadır imha edildi

Hareketli timlerin gerçekleştirdiği eylemlerde 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, , 1 askeri çadır imha edildi. İşgalciler ise yasaklı bomba ve kimyasallarla saldırıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap, Metîna ve Avaşîn’de yaşanan savaşa ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Hareketli timlerimizin gerçekleştirdiği etkili eylemler sonucunda; 4 işgalci cezalandırılmış, 1 askeri çadır imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; yasaklı bombalarla 4 kez ve kimyasal silahlarla ise 8 kez bombalamış, Şehîd Felat savaş mevzileri önünde plastik malzeme ve araba lastikleri yakarak çıkan zehirli dumanları aspiratör kullanarak savaş mevzilerine yönlendirmiştir. Aynı zamanda Direniş Alanları 42 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

30 Ekim’de Saca Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

31 Ekim saat 15:50’de Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 31 Ekim saat 08:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 1 askeri çadır imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Ekim’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri 3 kez, Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzileri 1 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

31 Ekim 08:00 ve 16:00 saatleri arasında Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri 8 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Aynı zamanda 13:00 ve 13:30 saatleri arasında işgalciler plastik malzeme ve araba lastiklerini yakarak çıkan zehirli dumanları aspiratörle savaş mevzilerine yönlendirmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Ekim’de Saca ve Kurojahro, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 42 kez bombalanmıştır.  

31 Ekim’de Çemço ve Girê Cûdî Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

31 Ekim’de işgalci Türk ordusu, Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.”