HPG: 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın PKK’nin 44. Kuruluş yıl dönümünü selamlama eylemleri devam ediyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 2’si de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaşanan savaşa ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 5 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmıştır.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 8 kez yasaklı bomba ve 3 kez de kimyasal silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda 5 kez savaş uçakları, 10 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

24 Kasım saat 10:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce 2 kez ağır silahlarla vurulmuş ve en az 3 işgalci cezalandırılmıştır.

24 Kasım saat 19:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                                    

24 Kasım Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Hareketli timlerimiz saat 09:30’da işgalcileri pusuya düşürerek vurmuş, 2 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır.

24 Kasım 10:30 ve 12:30 saatlerinde Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce 2 kez ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

24 Kasım’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Çekdar savaş mevzileri 3 kez ve Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 5 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

24 Kasım’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 3 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

24 Kasım’da Metîna’nın Serê Metîna ve Golka alanları ile Girê Amediyê Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır.

24 Kasım’da Kurojahro ve Girê Cûdî Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 10 kez bombalanmıştır.

24 Kasım’da Çemço, Sîda, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.