HPG, Çelê şehitlerini andı

HPG BİM, 17 Eylül günü Hakkari’nin Çukurca (Çelê) ilçesine bağlı Şehit Bilal Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik düzenlenen eylemde şehit düşen gerillalar Nurullah Ekeren (Berxwedan Kiçî) ve Mervan Vali’yi (Gabar Kandil) andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 17 Eylül günü şehit düşen iki HPG gerillasını andı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “Güçlerimiz 17 Eylül 2020 tarihinde Colemêrg’in Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Bilal Tepesi’nde konumlanan işgalcilere karşı etkili bir eylem gerçekleştirmişlerdi. Yapılan eyleme fedai tarzıyla öncülük eden ve işgalcilere ağır darbeler vuran Berxwedan ve Gabar yoldaşlarımız kahramanca savaşarak ölümsüzler kervanına katılmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Berxwedan Kiçî
Adı Soyadı: Nurullah Ekeren
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Gülsüm - Fahrettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Eylül 2020 / Çelê

 

 

Kod Adı: Gabar Kandil
Adı Soyadı: Mervan Vali
Doğum Yeri: Kobanê
Anne - Baba Adı: Nayle - Adil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Eylül 2020 / Çelê

BERXWEDAN YOLDAŞ KADİM DİRENİŞ KÜLTÜRÜ İLE BÜYÜMÜŞTÜR

Berxwedan yoldaş yurtseverliği ve direnişiyle bilinen bir çevrede dünyaya gelmiştir. Botan’ın kadim direniş kültürüyle büyümüştür. Sömürgeci faşist Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşına karşı zafer kazanacak tek mücadele yolunun gerilla direnişini büyütmekten geçtiğini görerek 2015 yılında özgürlük saflarına katılmıştır. Tüm pratiği ve duruşuyla Botan’ın direnişçi kültürünü yansıtan Berxwedan yoldaşımız, her zaman düşmana karşı büyük intikam alma bilinciyle kendisini yeniden yaratmış, yetkin ve profesyonel bir gerilla olmayı başarmıştır. İşgalci Türk devletine karşı gerçekleştirdiği son eyleminde, Berxwedan yoldaşımız işgalcilerin mevzilerine girmiş ve işgalcilere ağır darbeler vurarak, Apocu fedai militan kişiliğin sembolü olmuştur.

KOBANÊ’DEN GERİLLAYA…

Gabar yoldaşımız direnişiyle dünya çapında destan yazmış olan Kobanê’nin yurtsever bir ailesinde dünyaya gelmiştir. Ulusal bilinç ve direnişçi kültürü Apocu felsefeyle pekiştirmiş, Kürt halkının kurtuluş ve özgürlüğünün ancak çetin bir direniş ile mümkün olacağını kavrayarak 2017 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Düşmanı tanıma ve işgale karşı mücadele konusunda büyük bir yoğunlaşma içerisinde olan Gabar yoldaşımız, kısa zamanda gerilla pratiğinde büyük tecrübe sahibi olmuştur. Heyecanı ve mütevazı duruşuyla bilinen Gabar yoldaşımız, sürekli en ön cephede olmak için büyük bir çaba içerisinde olmuş ve son anına kadar soluksuz bir direniş sergileyerek Kürdistan fedaileri arasındaki kutsal yerini almıştır.

Berxwedan ve Gabar yoldaşlarımızın saldırı ruhları her zaman biz ardıllarına mücadele kaynağı olacak ve zafere giden yolumuzu aydınlatacaktır. Bu temelde başta şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.”