HPG Çukurca ve Başkale'de şehit düşen üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari'nin Çukurca ilçesi ile Van'ın Başkale ilçesinde Ağustos ayı sonunda yaşanan şiddetli çatışmalarda şehit düşen üç gerillayı andı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, "31 Ağustos günü sabah saatlerinde Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Geliyê Tiyarê alanında bulunan Guzereşê köyü çevresinde işgalciler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır" dedi.

Açıklamada, "Çatışmalar sonucunda güçlerimiz karşısında darbe yiyen ve ilerleyemeyen işgalci TC ordusu alana yönelik yoğun hava saldırısı düzenlemiştir. Gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu Mervan arkadaşımız şehadete ulaşırken Sinan yoldaşımız yaralanmıştır. Alanda ilerlemek isteyen işgalci güçlere karşı cephanesi tükenene kadar savaşmaya devam eden Sinan yoldaşımız, işgalcilere esir düşmemek için son mermisiyle kendisini şehit etmiştir" ifadeleri yer aldı.

İki gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Mervan Derik
Adı Soyadı: Aytaç Aydemir
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Aysel – Nurettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Ağustos 2020 / Çelê

Kod Adı: Sinan Demhat
Adı Soyadı: Savaş Temel
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Nazmiye – Muzaffer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Ağustos 2020 / Çelê

HPG-BİM, Başkale'de de bir gerillanın şehit düştüğünü bildirdi: "25 Ağustos günü Van’ın Başkale ilçesine bağlı Sıpırız alanında görevde bulunan arkadaşımız ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda son mermisine kadar kahramanca savaşan Hüseyin arkadaşımız şehadete ulaşmıştır."

Şehit düşen gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Hüseyin Başkale
Adı Soyadı: Barış Özdemir
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Sakine – Felemez
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ağustos 2020 / Başkale

Açıklamada, şehit gerillalara ilişkin ayrıca şunlar belirtildi:

"Hüseyin arkadaşımız yurtsever ve değerlerine bağlı bir çevrede dünyaya gelmiştir. İşgalci ve soykırımcı TC devletin ırkçı uygulamalarına karşı mücadele etmek için 2013 yılında direniş saflarına katılmıştır. Heyecanı ve mücadele azmiyle tanınan Hüseyin arkadaşımız, birçok alanda önemli görevler üstlenmiş ve yüklendiği sorumlulukları büyük bir başarıyla yerine getirmiştir. Botan’da gerillacılık pratiğini sürdürmek için büyük çaba gösteren yoldaşımız, tek başına işgalci ordu karşısında büyük bir direniş sergileyerek Botan’ın öncü kahramanlarından olmuştur. Hüseyin arkadaşımızın Apocu fedai tarzla düşmana karşı direnişi, her zaman mücadelemize ilham kaynağı olacaktır.

Şehadete ulaşan kahraman yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin kutsal anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz."

HAKKARİ'DE İŞGALCİ OPERASYON

2. 31 Ağustos günü gece saatlerinde işgalci TC ordusu Hakkari’ye bağlı Sümbül Dağı alanında bir operasyon başlatmıştır. Gizli birliklerin pusulama faaliyetleri yürüttüğü bu operasyon devam etmektedir.

XAKURKÊ VE AVAŞİN BOMBALANDI

Aynı açıklamada işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediği belirtilerek, şu aytıntılar verildi:

"1 Eylül günü saat 22.20 ile 23.20 saatleri arasında savaş uçakları Xakurkê bölgesine bağlı Sininê alanını bombalamıştır.

Yine aynı gün saat 22.30’da Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanı ve saat 21.50’de Zap’a bağlı Şkefta Brindara ve Kurojahro alanları bombalanmıştır."