HPG: İşgalci Türk ordusu Zap’ta 3 kez vuruldu

HPG BİM, Zap’ta operasyon düzenleyen işgalci Türk ordusunun bugün sabah saatlerinde sabotaj taktiği ile 3 kez vurulduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Türk ordusunun Zap’ın Kinyaniş ile Dola Bîra alanına kadar olan bölgede operasyon başlattığını ve operasyondaki askerlerin bugün sabah 3 kez vurulduğunu kaydetti.

HPG BİM açıklamasında şunları dile getirdi: “14 Kasım günü sabah saatlerinde işgalci Türk ordusu Zap bölgesinde bulunan Kinyaniş alanından Dola Bîra alanına kadar olan mıntıkada bir operasyon başlatmıştır. 14 Kasım günü saat 02:30’da Kinyaniş alanı savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombalanmıştır.

Bu operasyon 15 Kasım günü Qela Bêdewê alanına ve Şehit Munzur Tepesi’ne kadar genişlemiştir. 15 Kasım günü 08:15 – 08:40 saatleri arasında Qela Bêdewê alanında operasyona çıkan işgalciler sabotaj taktiğiyle 3 kez hedeflenmiştir. Bunun sonucunda 3 mayın işgalcilerde patlatılmış, birçok işgalci yaralanmış ve cezalandırılmıştır.

14 Kasım günü başlayan bu operasyon halen devam etmektedir.

MEDYA SAVUNMA LANLARINA YÖNELİK HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir:

- 13 Kasım günü saat 06:30’da Zap bölgesine bağlı T Harfi alanı bombalanmıştır.

- 13 Kasım günü saat 09:00’da Zap bölgesine bağlı Kunîşka alanı bombalanmıştır.

- 13 Kasım günü 16:50 – 19:30 saatleri arasında Kandil bölgesine bağlı Kozînê, Dola Şehidan, Dola Bedranan, Geliyê Suredê alanları ile Enzê, Bolê, Şêxan, Dêreşê ve Bêtala köyleri bombalanmıştır.

- 13 Kasım günü saat 17:30’da Xakurkê bölgesine bağlı Sinînê alanı bombalanmıştır.

- 14 Kasım günü saat 15:00’da Metina bölgesine bağlı Serê Metina alanı ve Metina bölgesinde bulunan Bazê Köyü çevresi 16:10 – 16:30 saatleri arasında rastgele bir biçimde bombalanmıştır.”