HPG: Avaşîn ve Zap’ta 7 işgalci cezalandırıldı

İşgalci Türk devleti kimyasal silahlar da dahil tüm gücüyle saldırmasına rağmen gerilla güçleri karşısında sonuç alamıyor. Gerillaların Avaşîn ve Zap’ta gerçekleştirdiği eylemlerde 7 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin hareketli gerilla tim tarzı ve savaş mevzileri tarzıyla gerçekleştirdiği eylemler ve tarihi direnişi devam etmektedir. Güçlerimizin eylemleri karşısında sonuç alamayan işgalci Türk devleti yine kalleşçe yoğun kimyasal silah kullanmaktadır. Özellikle Werxelê ve Kurojahro Direniş Alanları’nda kimyasal silah kullanmaktadır. Buna karşın güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerde 7 işgalci cezalandırılırken 1 işgalci de yaralanmıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle:

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

4 Mayıs günü saat 08:30’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Mayıs günü Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine patlayıcılarla saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra saat 13:00’da sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Mayıs günü saat 15:00 ve 15:20’de Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenmişlerdir. Gerçekleştirilen eylemlerin sonucunda A-4 silahı kullanan 1 işgalci suikast taktiği kullanılarak cezalandırılmıştır.

4 Mayıs günü 13:00 – 21:25 saatleri arasında Werxelê Direniş Alanı, işgalci TC ordusu tarafından saldırı helikopterleri, patlayıcılar ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

ZAP BÖLGESİNDE;

4 Mayıs günü saat 17:10’da Kurojahro Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Harûn savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Mayıs günü saat 11:10’da Çiyareş Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Sorxwîn’den Girê Şehîd Kurtay’a doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından üç koldan eş zamanlı suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır.

3 ve 4 Mayıs tarihlerinde Kurojahro ve Şehîd Şahîn Direniş Alanları’nda bulunan savaş mevzilerimiz işgalci TC ordusu tarafından yoğun bir şekilde kimyasal silahlar ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

SALDIRILAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Medya Savunma Alanları işgalci Türk ordusu tarafından aralıksız bir şekilde bombalanmaktadır. Bir gün içerisinde 12 kez savaş uçaklarıyla ve onlarca kez obüslerle bombalanan bu alanlarda hiçbir kaybımız yaşanmamıştır. Gerçekleştirilen bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir:

4 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Karker Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır. Aynı gün Çemço alanı sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

4 Mayıs günü saat 01:00’da Garê bölgesine bağlı Girê Zengil alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

4 Mayıs günü 21:00-03:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî ve Girê FM alanları 6 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Aynı gün 19:00-19:30 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

4 Mayıs günü 18:30 – 19:10 saatleri arasında Xakurkê bölgesine bağlı Koma Sor ve Lolan alanına bağlı Girê Şehîdan 3 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”