HPG Bitlis’te şehit düşen gerillaları andı

HPG BİM, 2-7 Haziran günü Bitlis’in Şehit Mizgin alanında işgalci Türk ordusunun düzenlediği operasyonda şehit düşen HPG gerillası Zinar Amanos (Lokman Erbek) ile YJA Star gerillası Nuda Besta’yı (Canan Tan) andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Bitlis’teki Şehit Mizgin alanında işgalci Türk ordusunun düzenlediği operasyonda şehit düşen 2 gerillayı andı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti:

“14 Haziran tarihli açıklamamızda, 2 Haziran günü Bitlis’in Şehit Mizgin alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışma yaşandığını, 3 Haziran günü işgalci güçlerin alanda bir işgal operasyonu başlattıklarını ve 7 Haziran gününe kadar devam eden bu operasyonla ilgili detayların daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağını belirtmiştik. Bu operasyon sürecinde yaşanan çatışmalarda Zinar ve Nuda yoldaşlarımız işgalcilere karşı kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Zınar Amanos
Adı Soyadı: Lokman Erbek
Doğum Yeri: Adana
Anne - Baba Adı: Saniye - Resul
Şehadet Tarihi ve Yeri: 07 Haziran 2020 / Bitlis

 

Kod Adı: Nuda Besta
Adı Soyadı: Canan Tan
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Şerife - Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 07 Haziran 2020 / Bitlis

Her biri Kuzey Kürdistan’ın farklı kentlerinden olan Zınar ve Nuda yoldaşlarımız yurtsever ailelerde dünyaya gelmişlerdir. Her iki yoldaşımız da çocukluklarından itibaren faşist Türk devletinin sömürgeci soykırımcı yüzüyle tanışmışlardır. Zınar ve Nuda yoldaşlarımız her Kürt genci gibi halkımızın özgürlük mücadelesine sonuna kadar inanmış ve bu mücadelenin de ancak PKK saflarında gerillacılıkla olabileceğine kanaat getirerek Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılmışlardır.

Yine her iki yoldaşımız da savaşın en yoğun olduğu yıllarda gerilla saflarına katılarak düşmana olan öfke ve hırslarını en radikal şekilde örgütleyerek, düşmana vurulacak her darbenin Önder Apo ve ülkemiz Kürdistan’ın özgürlüğü yolundaki mihenk taşları olacağını bilmişlerdir. Bu bilinçle gerilla saflarına katılan Zinar ve Nuda yoldaşlarımız Kürt gençlerinin; soykırımcı, faşist Türk Devleti’ne karşı nasıl mücadele etmeleri gerektiğinin de manifestosu oldular. Gerilla yaşamları boyunca hesapsız, sade ve her anları emekle örülü olan Zinar ve Nuda yoldaşlarımız Önder Apo’nun yarattığı fedai militanlık geleneğinin en iyi özlü örnekleri olmayı başarmışlardır.

Zinar ve Nuda yoldaşlarımızın edindikleri bu Apocu militan özellikleriyle Garzan bölgesinin Şehit Mizgin alanında yaşanan çatışmalarda yaralı bir yoldaşlarını çatışma alanından çıkarmak isterken şehit düşerek, yoldaşlığa olan bağlılıklarını canları pahasına kanıtlamışlardır.

Kişilikleriyle ve mücadele azimleriyle bizlere büyük bir mücadele mirası bırakan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın anılarına mücadeleyi yükselterek cevap olacağımızın sözünü veriyoruz.”