HPG: Cudi’de 1 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillaları Cudi dağında operasyona çıkan işgalcilere yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde tespit edilen 1 Türk askeri cezalandırılırken, 1'i de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

4 Ekim günü güçlerimiz, Avaşin bölgesinde bulunan Tepê Xwedê’de konumlanan işgalci TC ordusunu hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. İşgalcilere ait mevzi ve barınakların hedeflendiği bu eylemde cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilememiştir.

13 Ekim günü saat 14.30’da güçlerimiz, Avaşin bölgesinde bulunan Tepê Bayrak’da konumlanan işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. İşgalcilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde cezalandırılan ve yaralanan düşman sayısı tespit edilememiştir.

13 Ekim günü saat 17.30’da işgalci TC ordusu Garê bölgesinde bulunan Meyrokê alanına bağlı Çemrobotki köyünde bahçelerinde çalışan sivil halkımızı kasıtlı bir şekilde hedefleyerek keşif uçaklarıyla bombalamıştır. Bombardıman sonucunda köylülere ait bağ ve bahçelerde yangın çıkmıştır.

11 Ekim günü, işgalci TC ordusu Colemerg’in Esendere ilçesine bağlı Şişemzin köyü çevresinde bir işgal operasyonu başlatmıştır. Arazide arama-tarama faaliyetleri yürüten işgalciler aynı gün akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

11 Ekim günü saat 01:00 – 01:30 arasından işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na bağlı Metina bölgesinde bulunan Bazê Köyü çevresini savaş uçaklarıyla bombalamıştır.

CUDİ'DE İŞGALCİLERE EYLEM

2 Ekim günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesinde bulunan Navsera Cudi alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Operasyon sırasında Şehit Diren Tepesi’ne konumlanan işgalciler güçlerimiz tarafından bir süre denetim altına alındıktan sonra aynı gün saat 16:30’da yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde 1 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci de yaralanmıştır.

2 GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

İşgalci TC ordusunun hava saldırıları ve yaşanan çatışmalar sırasında Cudi Dağı’nın Geliyê Hesena alanında işgalcilere ağır darbeler vuran Serhıldan ve Baran yoldaşlarımız, kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardır.

Şehit düşen yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şu şekildedir:

 

Kod Adı: Serhıldan Cudi

Adı Soyadı: Hasan Adanır

Doğum Yeri: Cizre

Anne - Baba Adı: Gurbet - Hüseyin

Şehadet Tarihi ve Yeri: 02 Ekim 2020 / Botan

 

Kod Adı: Baran Botan

Adı Soyadı: Ahmet Çağdavul

Doğum Yeri: Cizre

Anne – Baba Adı: Emine - Osman

Şahadet Tarihi ve Yeri: 02 Ekim 2020 / Botan

Faşist iktidarlarını kalıcılaştırmak için Türkiye'deki tüm muhalif güçleri etkisizleştirmeyi temel amaç edinen AKP-MHP faşist rejimi, bunu büyük oranda başarmasına rağmen PKK'yi etkisizleştirmeyi başaramamıştır. Kürt Özgürlük Hareketi’ni ve Kürt halkının varlığını iktidarlarını kalıcılaştırmanın önündeki tek engel olarak görmektedir. Bunun için 5 yıldır aralıksız bir şekilde bütün olanaklarını kullanarak Partimiz PKK'yi tasfiye etmeye çalışmaktadır. Bu amaçla hem Türkiye içinde hem de Türkiye dışında Kürt halkına ve bölgedeki diğer halklara karşı sürekli saldırı halindedir. İşgalci TC devleti bir özel savaş politikası olarak her ne kadar sürekli belli tarihler verip Özgürlük Hareketini bitireceğini belirtmişse de, yaşanan savaş gerçekliği gün be gün bitenin bu faşist zihniyet olduğunu gözler önüne sermektedir. Bu faşist zihniyetin yenilgiye uğratılmasında Önder APO'nun fedai ordusu olan gerilla güçlerimiz büyük bir rol oynamaktadır. Faşist TC devleti nerede ve ne şekilde halkımızın büyük fedakarlıklarla elde ettiği kazanımlara saldırırsa saldırsın, Özgürlük Gerillası bu faşist zihniyetten mutlaka hesap soracaktır.

Serhıldan ve Baran yoldaşlarımız Kürt yurtseverliğinin ve direnişçiliğinin merkezi olan ve aynı zaman da bu karakterlerinden dolayı düşmanın da sürekli hedefinde olan; Berivanların, Çiçek Kıçi ve Mehmet Tunçların direngen şehri Cizîra Botan’da yurtsever ve emekçi ailelerde dünyaya gelmişlerdir. Her iki yoldaşımız da çocukluklarından itibaren direniş ve serhıldan şehrinin ruh ve kültürüyle büyüdüler. Sömürgeci soykırımcı faşist TC devletinin geliştirdiği katliamlara yakından tanık olan Serhıldan ve Baran yoldaşlar bu vahşi düşmandan mutlaka hesap sorulacağının bilinci ve inancıyla Özgürlük Mücadelesinin farklı alanlarında çalışma yürüttükten sonra gerilla saflarına katıldılar. Gerilla saflarına katıldıkları günden itibaren edindikleri köklü Botan direniş kültürü ve Apocu özgür yaşam felsefesiyle kişiliklerinde önemli değişimler yaratan yoldaşlarımız; askeri ve ideolojik öncülük görevlerini bir an bile tereddüt etmeden yerine getirmenin bilinci, heyecanı ve moraliyle görevlendirildikleri her alan ve çalışmada üstün başarılar elde ettiler. En son görevlendirildikleri Botan Sahası’nda da Cizre bodrumlarında diri diri yakılan yoldaşlarının intikamlarını almak ve faşist düşmandan hesap sormak için fedai bir duruş sergilediler. Kahraman yoldaşlarımız, fedai duruş ve tarzlarını modern gerilla taktikleriyle zenginleştirerek Botan Sahası’nda işgalci TC ordusuna büyük darbeler vurdular. Özgürlük Gerillası karşısında her anlamda yenilgiye uğrayan faşist TC ordusu insanlık dışı yöntemlere başvurarak sonuç almak istemektedir. Bu amaçla 2 Ekim günü Cudi’ye bağlı Geliyê Hesena alanında, hain işbirlikçilerin de desteğiyle gerçekleşen operasyonda Serhıldan ve Baran yoldaşlarımız şahadete ulaşmışlardır. Bizler de kahraman yoldaşlarımızın ardılları olarak, bu faşist TC devletinin katliamcı ve imhacı zihniyetinden mutlaka hesap soracağımızın sözünü veriyoruz.

Bu temelde başta Serhıldan ve Baran yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Cizre ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve anıların mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.”