HPG’den 7 aylık savaş bilançosu: 2544 işgalci cezalandırıldı, 11 helikopter düşürüldü

HPG, 7 aylık savaş bilançosunu açıkladı. Gerillalar 2553 eylem gerçekleştirdi, 2544 işgalci cezalandırdı, 11 helikopteri düşürürken, 2 tankı da imha etti. İşgalciler 2837 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla saldırdı. 174 gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 14 Nisan ile 14 Kasım arasındaki Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamleleri 7 aylık bilançosunu açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“27 Kasım 1978’de kurulan ve soykırımın eşiğine getirilen halkımızı direniş ve zafer çizgisinde örgütleyerek yeniden tarih sahnesine çıkaran partimiz PKK, bugün bütün ezilen halkların, kadınların ve gençlerin özgürlük umudu haline gelmiştir. Kapitalist Modernite ve onun yerel ayakları olan soykırımcı, sömürgeci güçlerin kendileri için en büyük tehlike olarak gördükleri Önder Apo felsefesi üzerinden şekillenen Kurdistan Özgürlük Mücadelemiz tarihin en kapsamlı ve yoğun saldırılarıyla karşı karşıyadır. Kürt halkı ve Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şahsında halkların özgürlük umudunu bir bütün ortan kaldırmak isteyen egemen güçler, AKP-MHP faşist rejimine her türlü siyasi ve askeri desteği vermektedir. NATO’nun en gelişmiş tekniğine dayanarak bütün kirli savaş yöntemlerini çekinmeden halkımızın özgürlük gerillasına karşı kullanan faşist Türk devleti, elindeki bütün olanaklara rağmen Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Apocu iradesi karşısında sonuç alamamıştır. Soykırımcı Türk devletinin Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarına yönelik başlattığı işgal harekâtı yedinci ayını doldurmuştur. İşgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı hedef alan ve yedi aydır kesintisiz bir şekilde devam eden yoğun savaş sürecinin ortaya çıkardığı kahramanlıklar, direniş çizgisi ve fedai savaş tarzı Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın yenilmezliğini bir kez daha somut olarak ortaya çıkarmıştır. Devrimci Halk Savaşı Stratejisi’ni yeni dönemin değişen koşullarına adapte ederek tünellere ve araziye dayalı tim savaş tarzını ustaca pratiğe aktaran güçlerimiz, elde ettikleri sonuçlarla zafer çizgisinde yürüdüklerini kanıtlamışlardır.

İŞGALCİLER BİNLERCE KEZ YASAKLI BOMBA VE KİMYASAL SİLAH KULLANDI

Kurdistan’ın Özgürlük Gerillası’nın kırılmaz iradesi karşısında çaresiz kalan işgalci Türk ordusu, güçlerimizin bulunduğu Direniş Alanları’nı binlerce kez savaş uçakları, saldırı helikopterleri, tank, obüs ve havanlarla bombalamasına rağmen amacına ulaşamamıştır. Her karış Kurdistan toprağını fedai ruhla savunan Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında ilerleyemeyen Türk ordusu bir kez daha kirli yüzünü açığa vurmuş, savaş tünellerini binlerce kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalamıştır. Dünyanın gözü önünde işlediği savaş suçlarına yenilerini ekleyen sömürgeci Türk ordusunun bütün saldırılarına rağmen güçlerimiz en zor koşullara rağmen tarihi direnişlerini kesintisiz bir şekilde devam ettirmiştir. Kendisini Apocu felsefeyle donatarak fedaice savaşan özgürlük gerillamız, halkımızın temel öz savunma gücü olarak üzerine düşen görevi başarıyla tamamlamak için her türlü bedeli ödemekten çekinmemiş ve tarihte eşi görülmemiş görkemli bir direniş ortaya koymuştur.

ÖZGÜRLÜK GERİLLAMIZ İŞGALCİ TÜRK ORDUSUNA AĞIR DARBELER VURMAKTADIR

Sara Tolhildan Goyî ve Rûken Zelal yoldaşlarımızın gösterdiği fedailik çizgisinde kararlılıkla yürüyen özgürlük gerillamız, Bakûr’dan Başûr’a kadar her alanda kesintisiz bir şekilde direnişlerini devam ettirerek işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurmaktadır. Fedai ruh ve yüksek cesaretle pusu, sızma, baskın, sabotaj, suikast, ağır silah, koordineli gerilla eylemleri ve devrimci operasyonlarla işgalci Türk ordusuna karşı etkili eylemler gerçekleştiren güçlerimiz, yeni dönem gerilla taktiklerini iç içe kullanarak ulaştığı yetkin savaş düzeyini çarpıcı bir şekilde ortaya koymuştur. Direniş Alanları’nda işgalcilere ağır darbeler vuran, gerçekleştirdikleri eylemleri aynı zamanda kayda alarak belgeleyen ve kamuoyuyla paylaşan Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında tutunamayan savaş suçlusu faşist AKP-MHP rejimi, güdümündeki özel savaş medyası aracılığıyla yalan haberler yayarak savaş suçlarını gizlemeye ve kayıplarını saklamaya çalışmaktadır. Kendi askerlerinin cenazelerini savaş alanında bırakan, gerillanın denetimine girmesini engellemek için uçurumlardan atan, savaş uçakları ve saldırı helikopterleriyle bombalayarak yakan ve yok etmeye çalışan Hulusi Akar’ın emrindeki ordu, en temel ahlaki ve insani değerlerden ne kadar uzak olduğunu göstermiştir. Güçlerimizin denetiminde olan asker cenazelerinin açık kimlik bilgileri ve belgeleri birçok kez kamuoyunun bilgisine sunulmuş, bu askerleri Kurdistan’daki kızgın savaş ortamına süren özel savaş bakanı Hulusi Akar’ın askerlerin ne ölüsüne ne de dirisine sahip çıkmadığı ve vicdansızca asker cenazelerini yok etme emrini verdiği kanıtlanmış, kirli savaşın boyutları gözler önüne serilmiştir. AKP-MHP rejimi suçüstü yakalanmış olmanın telaşıyla en faşizan baskıları geliştirip bu savaş suçlarına karşı duran Türkiye insanlarını susturmaya çalışsa da uluslararası alanda ve tarih sahnesinde mutlaka yargılanacaklardır.

7 aylık savaş süreci boyunca işgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nda savaş tünel ve mevzilerine karşı 2837 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla saldırılarak savaş suçu işlemiştir.

Kurdistan Özgürlük Gerillası toplam 2553 eylem gerçekleştirerek işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurmuştur. Zengin gerilla taktiklerinin iç içe kullanıldığı kapsamlı gerilla eylemleri sonucunda 2544 işgalci cezalandırmış, 366 işgalci ise yaralanmıştır.

Halkımıza yönelik geliştirilen soykırım saldırıları karşısında fedai ruh ve büyük bir özveriyle savaşan Kurdistan Özgürlük Gerillası, şehitler çizgisinde zafere kilitlenerek halkımızı ve kutsal Kurdistan topraklarını savunma görevini layıkıyla yerine getirmeye devam etmektedir. 7 aylık savaş sürecinde 174 yoldaşımız tarihin en görkemli direnişinde ön saflarda yerlerini alarak işgalcilere ağır darbeler vurmuş ve son nefeslerine kadar fedaice savaşarak şehadete ulaşmıştır. Bager, Êrîş, Bilind, Rêvan, Ciwana, Sîpan, Baz, Nurî, Mizgîn, Rohat, Şaristan, Mahîr, Avzem, Doğan, Nalîn, Güven, Zamanî, Ronahî, Helbest, Fedaî, Siyabend, Berfîn, Mardin ve en son kimyasal silahla şehadete ulaşan 17 yoldaşımız öncülüğünde kahramanlık destanı yaratan tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Şehitler çizgisi temelinde direnişi daha da büyüteceğimizin ve aziz şehitlerimizin anılarını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

7 AYLIK SAVAŞ BİLANÇOSU

14 Nisan–14 Kasım tarihleri arasındaki yedi aylık savaş bilançosu şu şekildedir:

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– Pusu, sızma, baskın, sabotaj, suikast, ağır silah, çatışma-darbeleme, koordineli gerilla, hava savunma kuvvetleri ve devrimci operasyon tarzında çok çeşitli taktiklerle 2553 eylem gerçekleştirilmiştir.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 12’si kontra, 18’si rütbeli asker olmak üzere toplam 2544 işgalci cezalandırılmıştır.

– 366 İşgalci yaralanmıştır.

Güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla başta Direniş Alanları olmak üzere Medya Savunma Alanları;

– 3694 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 4886 kez saldırı helikopteriyle bombalanmıştır.

– Güçlerimizin savaş tünelleri ve mevzileri 2837 kez uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar (fosfor bombası, termobarik bomba, taktik nükleer bomba) ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

Güçlerimiz tarafından el konulan silah ve askeri malzemeler;

– 10 MPT-55 Piyade Tüfeği

– 4 AK-47 Piyade Tüfeği

– 3 G-3 Piyade Tüfeği

– 3 Bombaatar Silahı

– 2 M-16 Piyade Tüfeği

– 2 HK-416 Piyade Tüfeği

– 1 BKC Silahı

– 1 B-7 Roketatar Silahı

– 1 MPT-66 Piyade Tüfeği

– 4 Tabanca

– 4 Bombaatar Mermisi

– 848 M-16 ve BKC mermisi

– 18 El Bombası ve Çok Sayıda Sis Bombası

– 4 Saldırı (Çelik) Yeleği

– 4 Çelik Kalkan

– 3 Rext

– 12 Şarjör

– 7 Gece/Gündüz Dürbünü

– 3 Termal Dürbün

– 3 Lazer Noktalayıcı

– 2 Kızılötesi Silah Aparatı

– 1 Termal Kamera

– 1 Lazerli Dürbün

– 4 Mobesse Kamera Sistemi

– 3 Kafa Kamerası

– 1 Taşınabilir Radar Sistemi

– 24 Kg Patlayıcı

– 4 Mayın

– 1 Mayın Patlatma Cihazı

– 1 Mayın Dedektörü

– 7 Cep Telefonu

– 3 Telsiz

– 1 Güneş Enerjisi Paneli

– 1 Pusula

– 4 Bıçak (Kasatura)

– 6 Askeri Çanta

– 2 Askeri Şapka

– 2 Kask

– 9 El Feneri

– 2 UPS Enerji Dönüştürücüsü

– 1 Enerji Kaynağı

– 2 Korteks, TNT, C3

– Mobesse Kamera Sistemi Parçaları

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzeme ve araçlar;

– 8 Skorsky Helikopteri

– 3 Saldırı Helikopteri

– 2 Tank

– 17 Zırhlı-Askeri Araç

– 4 Kepçe Aracı

– 65 Mobesse Kamera Sistemi

– 52 Dron

– 8 Radar

– 5 Termal Kamera

– 2 Teleskop

– 3 Sinyal Karıştırıcı (Jammer) Cihazı

– 3 Hareket Sensörü

– 2 Ses Dinleme Cihazı

– 1 Fotokapan

– 1 Konteynır

– 99 Mevzi

– 34 Askeri Çadır

– 1 Kamelya

– 1 Kimyasal Gaz Aktarım Sistemi

– 1 Cephanelik

– 5 A4 Silahı

– 2 BKC Silahı

– 300 Kg Patlayıcı

– 10 Patlayıcı Düzeneği

– 1 A-4 Mevzi

– 2 Kimyasal Silah Düzeneği

– 2 Aspiratör

– 1 Bomba Atar

– 1 AT-4 Silahı

– 1 Kalkan

Güçlerimiz tarafından darbelenen askeri araçlar;

– 47 Skorsky Helikopteri

– 32 Saldırı Helikopteri

– 19 Mevzi

– 12 Dron

– 9 Kepçe

– 4 Zırhlı Askeri Araç

– 3 Askeri Çadır"