HPG'den etkili eylemler: 11 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillanın işgalci Türk ordusuna karşı etkili eylemler gerçekleştirerek, en az 11 işgalciyi "cezalandırdığını" bildirdi.

HPG-BİM, gerillanın 24 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde Xakurkê ve Heftanin'de işgalci Türk güçlerine karşı "etkili" eylemler gerçekleştirdiğini bildirdi.

Açıklamada eylemlere ilişkin şu ayrıntılar yer aldı:

"“Dem Dema Azadiyê Ye!” hamlesi çerçevesinde güçlerimiz, 1 Ekim günü saat 06:30’da Xakurkê bölgesinin Şehit Beritan alanında bulunan Koordine Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik 3 koldan geniş kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. Birinci eylem kolu tarafından 1 işgalci cezalandırılmış ve tepede bulunan mobesse kamerası imha edilmiştir. İkinci eylem kolu tarafından işgalcilere ait bir mevzi imha edilirken, içindeki 5 işgalci cezalandırılmıştır. Yine burada 1 adet A-4 silahı imha edilmiş ve silahı kullanan 2 işgalci cezalandırılmıştır. Üçüncü eylem kolu tarafından ise, tepede bulunan bir kamelya ve bir mevzi içindeki işgalcilerle birlikte imha edilmiştir. Yine güçlerimiz tarafından tepede bulunan radar sistemi güç kaynağıyla birlikte imha edilmiştir. Xakurkê Eyalet Komutanı iken şehadete ulaşan ölümsüz komutan Agid Garzan yoldaşımızın anısına gerçekleştirilen bu etkili eylemden sonra işgalciler Skorsky helikopterleri ile cezalandırılan ve yaralanan askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

24 Eylül günü saat 10:00’da güçlerimiz, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında Heftanin bölgesinin Tepê Dupişk alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik etkili bir eylem düzenlemiştir. Bu eylemde 3 işgalci cezalandırılmıştır. Düzenlenen eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havanlarla bombalamıştır."

Açıklamada ayrıca şunlar belirtildi:

"İşgalci TC ordusu 27 Eylül günü Heftanin bölgesine bağlı Koordine Tepesi’ne indirmeler yaptıktan sonra 28 Eylül günü Keşan alanında kapsamalı bir işgal operasyonu başlatmıştır. İşgal operasyonuyla ilgili ayrıntılı kamuoyu ile daha sonra paylaşılacaktır.

23 Eylül günü işgalci TC ordusu Avaşin bölgesinin Şukê alanına bağlı Şehit Bêkes ve Şukê Kalesi’ne indirmeler yaptıktan sonra başlattığı işgal operasyonu devam etmektedir."

HPG-BİM, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına ilişkin ise şu bilgileri verdi:

- 1 Ekim günü saat 17:30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Güney Kürdistan’ın Duhok iline bağlı Çemankê köyünün etrafını bombalamıştır.

- 1 Ekim günü saat 10:00 ile 10:30 arasında savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Gundê Fila alanını bombalamıştır.

- 1 Ekim günü saat 16:00-16:30 arasında ve 30 Eylül günü saat 16:00’da savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanını bombalamıştır.

- Yine 1 Ekim günü saat 08:00-08:10 arasında Avaşin bölgesine bağlı Mervanos ve Şehit Diren alanları savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

- 29 Eylül günü saat 16:30-17:00 arasında ve 1 Ekim günü 08.15-17.00 saatleri arasında Avaşin bölgesine bağlı Şukê alanı bombalanmıştır."