HPG: Direniş Alanları’nda 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın gerçekleştirdiği eylemlerde 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. İşgalciler, 3 kez yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve 2 kez de kimyasal silahlarla saldırdı.

HPG, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 4 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 3 kez yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve 2 kez de kimyasal silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda 27 kez savaş uçakları, 12 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

5 Kasım saat 14:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

5 Kasım saat 14:40’ta Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 17:00’da işgalciler ağır silahlarla tekrar vurularak darbelenmiştir.

5 Kasım saat 15:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

5 Kasım saat 17:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

5 Kasım saat 17:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 6 Kasım saat 04:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

5 Kasım’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Sîpan savaş mevzileri 2 kez, Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 1 kez yüksek şiddetteki yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

5 Kasım 15:40 ve 20:00 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri kimyasal silahlarla 2 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

5 Kasım’da Garê’nin gundê Yekmalê ve Dola Meranê arazileri, Xakurkê’nin Şehîd Şerîf alanı ve Lolan Suyu çevresi ile Saca, Girê Bihar ve Girê FM Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 27 kez bombalanmıştır.

5 Kasım’da Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 12 kez bombalanmıştır.

5 Kasım’da Çemço, Sîda, Girê Amediyê, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları obüs, havan, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”