HPG, gerillalar Armanç ve Zinarin’i andı

HPG, 19 Ekim günü Heftanin’in Boselê alanında işgalci Türk ordusunun hava saldırısında şehit düşen Armanç Welat kod adlı Orhan Muhammed ile Zinarin Zinar kod adlı Selva Şêx Muhammed’i andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 19 Ekim günü işgalci Türk ordusunun Heftanin’in Boselê alanında düzenlediği hava saldırısı sonucunda şehit düşen gerillaları andı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “19 Ekim 2020 günü Heftanin’e bağlı Boselê alanına işgalci TC devleti tarafından yapılan hava saldırısı sonucu Armanç ve Zınarin yoldaşlarımız ölümsüzler kervanına katılmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Armanç Welat
Adı Soyadı: Orhan Muhammed
Doğum Yeri: Afrin
Anne – Baba Adı: Zelux – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Ekim 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Zınarin Zınar
Adı Soyadı: Selva Şêx Muhammed
Doğum Yeri: Kobani
Anne Adı: Fatma – Şêx Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Ekim 2020 / Heftanin

 

AKPMHP faşist rejimi ve işbirlikçi Kürt grupları güney Kürdistan topraklarına yönelik başlattıkları işgal harekatına karşı, kahraman Kürdistan gerillası destansı bir direnişle cevap vermiş, tüm işgal planlarını boşa çıkarmış ve işgalcilerle işbirlikçi gurupların tüm kirli politikalarını deşifre etmiştir. İşgalci TC devletinin batılı devletlerden elde ettiği son teknolojik silahlarla ve her türlü imkanı seferber ederek özgürlük gerillasına karşı ucuz bir zafer elde etmeyi planlamış ve gerillanın Kürdistan dağlarındaki varlığını yok etmeyi esas almıştır. İşgalci TC devleti gerek batılı devletlerden gerek işbirlikçi gruplardan aldığı destekle özgürlük gerillasını yok edeceğine inanarak gerillaya karşı tüm varlığıyla seferber olmuştur. Aynı zamanda paralel olarak AKP-MHP faşist bloğu Kürt halkına karşı her türlü insani değeri ayaklar altına alarak alçakça ve ahlaksızca sivil halkımıza her yönüyle devlet gücüyle saldırarak halkımızın özgür iradesini kırmaya çalışmıştır. Tüm bu saldırılar şüphesizdir ki batılı devletlerin onayı ve yardımı olamadan hiçbir şekilde yapılamazdı. Kürt halkına ve özgürlük hareketine karşı oluşturulan bu kirli koalisyona karşı hem askeri hem siyasi alanda Kürt halkı ve kahraman evlatları yekvücut halinde destansı bir direniş sergilemiş ve hiçbir zaman teslimiyeti ve işgali kabul etmeyeceğini kanıtlamıştır. Cenga Heftanin Devrimci Hamlesinde kahramanca savaşarak ölümsüzleşen Esmerlerin ve Rüstemlerin şahsında soluk soluğa bir direnişle işgale mücadele perspektifi ortaya koymuşlarıdır. Armanç ve Zınarin yoldaşlarımız da kahraman şehitlerimizin perspektifiyle fedaileşmiş ve bir kurşun olup işgalcilerle işbirlikçilerin kalbine saplanmışlarıdır.

Armanç ve Zınarin yoldaşlarımız direnişiyle dünyayı kendisine hayran bırakan Rojava Kürdistan’ında dünyaya gelmiş ve yurtsever, direniş geleneği olan bir ortamda şekillenmişlerdir. Bu direniş geleneği ve ülkeye olan bağlılık Armanç ve Zınarin yoldaşlarımızı özgürlük gerillası saflarında mücadeleye sevk etmiştir. İşgalci TC devletinin tüm Kürdistan parçalarına yönelik geliştirdiği soykırım saldırıları karşısında Apocu fedai bir tarzda direniş cephesinde yer alarak cevap olmuşlardır. Cenga Heftanin direnişinde büyük bir özveriyle ve Esmer ve Rüstemlerin kahramanca direnişleriyle oluşturdukları dönem perspektifini, Apocu fedai bir tarzla direnişi yükselterek taçlandırmışlardır. Kahraman şehit yoldaşlarımızın mücadele tarzı ve dönemin fedai ruhu biz geride kalan yoldaşlarına mutlak zaferi emretmektedirler.

Başta kahraman şehitlerimizin değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin uğrunda kendini feda ederek özgür Önderlikle özgür Kürdistanı sağlayana kadar direnişimiz büyük bir kararlılıkla devam edeceğinin sözünü yineliyoruz.”