HPG gerillası Sağnıç’ın cenazesini ailesi aldı

17 Ağustos günü Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanında düzenlediği operasyonda yaşanan çatışmada şehit düşen HPG gerillası Demhat Samet kod adlı Muhammed Sağnıç’ın cenazesini ailesi Hakkari’den aldı.

İşgalci Türk ordusunun Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanında düzenlediği operasyonda meydana gelen yoğun çatışmalarda şehit olan HPG gerillası Demhat Samet kod adlı Muhammed Sağnıç’ın cenazesini ailesi Hakkari’den alarak, toprağa vermek üzere memleketi Van’a doğru hareket etti. Sağnıç’ın cenazesi yapılan DNA testleri sonucunda ailesi tarafından alındı ve bu gece son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

Sağnıç’ın şehit düştüğü çatışmaya ilişkin açıklama yapan HPG BİM, “Demhat arkadaşımız, yurtsever ve geleneklerine bağlı, emekçi bir ailede doğmuştur. Faşist Türk devletin her türlü asimilasyon uygulamalarına karşı kendisini korumayı bilmiş ve faşist devletin zulmüne son vermek için 2016 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Kısa sürede tüm eğitim süreçlerinde büyük başarılarla kendisinde büyük değişimleri yaratmayı başarmış ve dönemin gerilla tarz ve taktiğinde derinleşmiştir. Her zaman direniş cephesinde en önde almak ve faşist devlete karşı mücadelede aktif rol almak için büyük çaba sahibi olmuştur. Kato Marinos alanında işgalci orduya karşı günlerce kahramanca bir direniş sergileyerek ölümsüzler kervanına katılmıştır. Demhat arkadaşımız, mücadelesiyle ve direniş cephesindeki fedai duruşuyla zafere giden yolumuzu aydınlatan bir meşaleye dönüşmüştür” demişti.