HPG: Hareketli tim eylemlerinde 5 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), hareketli gerilla timlerinin Medya Savunma Alanları’nda düzenlediği eylemlerde 5 işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi. HPG-BİM, Türk devletinin 6 kez daha yasaklı silahlar ve kimyasal silahlar kullandığını belirtti.

Yazılı bir açıklamada bulunan HPG-BİM, bir çok direniş alanında devam eden gerilla eylemleri ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Açıklama şöyle:

“AKP – MHP faşist rejiminin iktidarda daha fazla kalmak için Türk ordusunu işgal seferlerine çıkarma ve buradan elde edeceği sonuçlarla geleceğini garantileme hesapları Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın destansı direnişinin duvarlarına çarpmıştır. Zap, Avaşîn ve Metîna başta olmak Kurdistan’daki saldırılarında sonuç alamayan, bu yüzden insanlık dışı vahşi yöntemlere girişen, pervasızca savaş suçları işleyen Hulusi Akar ve Tayip Erdoğan, emrindeki askerlerinin cenazesini yakma talimatını bile vermiştir. İktidar hırsıyla gözü dönen ve insanlıktan çıkan bu faşist rejimin hesapları Zap, Avaşîn ve Metîna’da bozulduğu için kirli senaryoları gerekçe göstererek masum ve sivil Kürt halkına saldırılar gerçekleştirmiştir. Türk ordusunun 19 Kasım’ı 20 Kasım’a bağlayan gece Medya Savunma Alanları’na yönelik yaptığı saldırılarda hiçbir kaybımız yaşanmamıştır.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 5 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 4 kez yasaklı bomba ve 2 kez de kimyasal silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda 32 kez savaş uçakları, 40 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 19 Kasım 08:30 ve 16:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce iki kez ağır silahlarla vurulmuş ve toplamda 4 işgalci cezalandırılmıştır.

– 19 Kasım 08:30 ve 16:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ferdi ve ağır silahlarla iki kez vurularak darbelenmiştir.

– 19 Kasım saat 18:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

2. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;     

– 19 Kasım saat 12:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

– 19 Kasım saat 20:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

3. İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 19 Kasım’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Çekdar savaş mevzileri 2 kez, Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan ve Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri 2 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

– 19 Kasım 14:00 ve 17:00 saatleri arasında Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 2 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

4. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 19 Kasım’da Garê’nin Kanî Talkê alanı ve Qendîl’in Girê Şêxnasir, Girê Roj, Girê Hîwa, Gundê Bêpalan, Dola Balayan, Girê Zergelê ile Gundê Silê alanları savaş uçaklarıyla 32 kez bombalanmıştır.

– 19 Kasım’da Kurojahro, Saca, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 40 kez bombalanmıştır.

– 19 Kasım’da Sîda, Çemço, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır."