HPG: Heftanin’de 13 asker cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının Heftanin’de gerçekleştirdiği eylemlerde 13 asker cezalandırıldı, 2 çadır ve 1 mobese imha edildi.

HPG, “Güçlerimiz 24 Temmuz günü Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde işgalci TC ordusuna yönelik bölgede devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında eylemler düzenlemiştir” dedi.

HPG eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti:

“Saat 09.45’te güçlerimiz, Tepê Kartal alanına bağlı Şehit Şilan mıntıkasında konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzi ve barınaklara 3 ayrı koldan baskın yapan güçlerimiz 2 çadır ile 1 mobese kamerasını imha ederken, 11 düşman askerini de cezalandırmıştır.

Saat 16.30’da YJA Star güçlerimiz, Xantur alanında bulunan Şehit Berxwedan Tepesi’ndeki işgalcileri hedefleyen bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde hedeflenen 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Saat 20.30’da güçlerimiz, Tepê Dupişk alanındaki düşman askerlerini hedeflemiştir. Düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 asker cezalandırılmış ve 2 asker de yaralanmıştır.

Gerçekleştirilen bu eylemler Zelal, Reşat, Argeş ve Zınar yoldaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.

ŞİFREZA’DA DÜŞMAN YOĞUN ATEŞ ALTINA ALINDI

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesi sınırında bulunan Şifreza alanında ağaç kesen ve mevzilendirmeler yapan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Bir süre denetim altında tutulan bu düşman birliği 24 Temmuz günü saat 11.00’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Düşman askerlerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 asker cezalandırılmış, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından alanda kısmi bir operasyon başlayan işgalci güçler, aynı gün sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

BAŞKALE'DEKİ OPERASYON SONUÇSUZ ÇEKİLDİ

12 Temmuz günü işgalci TC ordusu Van’ın Başkale ilçesine bağlı Aşkita alanında kapsamlı bir işgal operasyonu başlatmıştır. 20 Temmuz günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilen işgalci güçler Axula, Gozeldere, Aşkita, Sulavê ve Paçan alanlarında pusulamalar yapmaktadır."