HPG: Heftanin’de 6 işgalci cezalandırıldı

HPG BİM, Heftanin’de 6 işgalci Türk askerinin cezalandırıldığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Cenga Heftanin’de gerillaların düzenlediği eylemde 6 askerin cezalandırıldığını belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Güçlerimiz Cenga Heftanin Devrim Hamlesi çerçevesinde; 1 Kasım günü saat 11:00’da Heftanin bölgesinin Xantur alanına bağlı Xaç Tepesi’nde konumlanan işgalcilere karşı özel bir silahla eylem düzenlemiştir.

5 işgalci asker bir kepçenin etrafında toplandıkları sırada hedef alınarak vurulmuştur. Bu eylemde kepçe tamamen imha olurken, kepçe operatörü ve tepe komutanı dahil toplamda 6 işgalci cezalandırılmıştır.

SÖMÜRGECİLER AİLELER ÜZERİNDE ÖZEL SAVAŞ YÜRÜTÜYOR

İnsanlıktan nasibini almamış olan ve her türlü ahlaksızca yönteme başvurmaktan çekinmeyen faşist Türk devleti, yurtsever değer ailelerimizi üzmek, perişan edip iradesini kırmak için çocuklarının şehit olduğu yalanını uydurmaktadır. Bu temelde bir süre önce Colemêrgli Şilan Polat yoldaşımızın ailesine çocuklarının şehit olduğunu belirtmiştir. Ancak sömürgeci Türk devletinin bu belirttikleri doğru değildir. Şilan Polat yoldaşımız sağlam olup görevi başındadır.

Tüm yurtsever değer ailelerimizin düşmanın psikolojik savaş amaçlı haberlerine ve yalanlarına karşı duyarlı olmaları ve itibar etmemeleri çağrısında bulunuyoruz.”