HPG: KDP güçleri Garê'deki kampımıza saldırdı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), KDP güçlerinin Garê'deki gerilla kampına girmeye çalıştığını belirterek, "Güçlerimiz bu saldırı girişimine rağmen çatışmamıştır ve silah kullanmamıştır" dedi.

HPG-BİM, Güney Kürdistan'ın Çemankê bölgesinde yaşanan olaya ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

HPG-BİM, KDP'yi gerilla kamplarına karşı operasyonlarını durdurmaya çağırdı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Bugün saat 11:00 sıralarında KDP güçleri Çemankê nahiyesinden Garê alanına dönük bir operasyon başlatmıştır. Uyarılarımıza rağmen zırhlı araçlarla Bebadê köyü civarındaki kampımızın içine girmeye çalışmışlardır. Güçlerimiz bu saldırı girişimine rağmen çatışmamıştır ve silah kullanmamıştır.

Ancak yapılan uyarılardan sonra kampımızın içine doğru ilerlemeye devam eden zırhlı Hammer’lara uyarı amaçlı müdahale edilmiştir. Burada bulunan 2 mayın bu Hammer’larda patlatılarak daha fazla ilerlemeleri engellenmek istenmiştir.

Gerilla güçlerimiz hiçbir zaman saldıran taraf olmayacaktır. Biz, Kürdistan halkının ulusal çıkarları için, çatışmak istemiyoruz ve bunu açıkça belirtiyoruz.

KDP’yi kamplarımıza karşı gerçekleştirdiği operasyonlarını durdurmaya çağırıyoruz. Ancak herkes tarafından bilinmelidir ki, söz konusu saldırılar devam ederse gerilla güçlerimiz meşru müdafaa çerçevesinde kendini savunacaktır."