HPG komutanlarından Adar: Bozguna uğratacağız

HPG komutanlarından Dara Adar, Türk ordusunu bozguna uğratarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi mutlaka kıracaklarını belirtti.

HPG komutanlarından Dara Adar, Öcalan üzerindeki tecrit, Kürt halkına yönelik soykırım saldırıları ve Heftanîn’deki işgal saldırılarına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Önderliğimiz İmralı’da muazzam bir direniş sergilerken, Kürdistan gerillası da bütün saldırılara karşı direniyor. Gerilla Türk devletinin soykırım ve çöktürme planlarına karşı en etkili cevapları veriyor. Heftanin'deki direniş bunun örneğidir.”

“Türk devleti her yerde Kürtleri bastırmaya, sindirmeye, öldürmeye, çalışırken, Kürt halkı ve gerillası da daha güçlü direniyor” diyen Dara,  “Önderliksiz bir yaşamı asla kabul etmeyiz. Türk devleti ve sömürgeci güçler, ne yaparlarsa yapsınlar, Kürt halkını Kürt gerillasını hiçbir zaman teslim alamazlar. Önderliksiz bir yaşama alıştıramayacaklar. Gerillanın yaşam kaynağı, direniş kaynağı da Önderlik paradigmasıdır. Yoldaşlarımız, Önderlik paradigmasına dayanarak, çelikten daha sağlam bir irade ve direniş performansına sahiptirler. Kürdistan'da direnişimizin bir gerekçesi de Heftanîn bölgesinde Türk ordusunu bozguna uğratarak, İmralı'daki mutlak tecridi kırmaktır” dedi.

Gerilla komutanlarından Adar, 16 Haziran’dan bu yana devam eden Heftanîn’deki işgal saldırıları ve gerilla direnişine ilişkin ise şunları ifade etti:

“Türk ordusu Güney Kürdistan’da saldırı ve işgal planlarını geliştirerek, gerilla eylemlerini ve gerilla direnişinin önünü almaya çalışıyor. Kuzey Kürdistan bölgelerinde gerillanın etkili eylemleri oluyor. Türk ordusu Heftanîn bölgesinde ve tüm tekniğiyle beraber saldırarar, alan açmaya , igal ve yayılmacı politikalarını meşrulaştırmak derdindedir. Medya Savunma Alanları'nı da hedef alarak, gerillanın etkisini, eylemselliklerini kıramaz. Gerilla yeni taktikler üreterek, devrimci halk savaşı çizgisinde kendini yenileyerek, savaş ve direniş taktiklerini geliştiriyor. Türk ordusu Heftanîn bölgesinde ve bütün tekniğine rağmen, hiçbir ilerleme sağlayamadı. Ağır kayıplar verdi. Özel ve psikolojik savaşını yürütmeye çalışarak, Güney halkını da tehdit ediyor. Halkımızın gerillaya olan hayranlığı biliniyor. Heftanîn bölgesinde direnen yoldaşlarımızın direniş geleneğini engeleyemez.”