HPG, Metina’da şehit düşen gerillaları andı

HPG BİM, 19 Ağustos günü Metina’da işgalci Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit olan 5 gerillayı andı.

Yazlı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 19 Ağustos günü işgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında şehit olan Dara Adar kod adlı Ahmet Bal, Azad Botan kod adlı Ramazan Bozkurt, Şerzan Botan kod adlı Veysel Dalmış, Rumet Hevi Şoreş kod adlı Ahmet Kayar ile Erdal Cudi kod adlı Behzat Azeriş’i andı.

HPG BİM, açıklamasında şunları belirtti: “19 Ağustos 2020 günü Metina alanına bağlı Kanimezinê mıntıkasına, işgalci Türk ordusu hava saldırıları düzenlenmiştir. Gerçekleşen hava saldırıları sonucu Dara, Azad, Şerzan, Rumet ve Erdal yoldaşlarımız şahadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dara Adar
Adı Soyadı: Ahmet Bal
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Vetha - Behrem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Ağustos 2020 / Metina

 

Kod Adı: Azad Botan
Adı Soyadı: Ramazan Bozkurt
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Hanım – Mehmet Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Ağustos 2020 / Metina

 

Kod Adı: Şerzan Botan
Adı Soyadı: Veysel Dalmış
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Safiye – İbrahim Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Ağustos 2020 / Metina

 

Kod Adı: Rumet Hevi Şoreş
Adı Soyadı: Ahmet Kayar
Doğum Yeri: Almanya
Anne - Baba Adı: Gülnaz - Gürsel
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Ağustos 2020 / Metina

 

Kod Adı: Erdal Cudi
Adı Soyadı: Behzat Azeriş
Doğum Yeri: Serdeşt
Anne - Baba Adı: Habibe - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Ağustos 2020 / Metina

 

DARA YOLDAŞ BÜYÜK BİR TUTKU İLE BAŞLADIĞI GERİLLA MÜCADELESİNE BOTAN’DA DEVAM ETTİ

Dara yoldaşımız yurtseverliğiyle ve direnişçi ruhuyla bilinen, bağrında yüzlerce kahraman yetiştiren Pervari’nin Hêşet köyünde yurtsever ve değerlerine bağlı bir ailede dünyaya gelmiştir. Genç yaşlarda kendisine miras kalan kahraman şehitlerin mücadelesini zafere ulaştırmak için 2009 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Büyük bir tutku ve heyecanla başladığı gerilla mücadelesine Botan’da devam etmek için büyük bir çaba içerisinde olan Dara yoldaşımız, uzun yıllar Botan’da direniş cephesinde yerini almış ve birçok farklı alanda üstlendiği görev ve sorumluluklarını büyük bir başarıyla yerine getirmiştir. Anı anına başarıyı kendisine ilke edinmiş ve tüm enerjisini Kürt halkın özgürlük mücadelesine adayan Dara yoldaşımız, her zaman başarıya odaklanan ve zafere kilitlenmiş bir mücadele tarzını kendisine esas almıştır. Her adımı büyük bir emekle kazanılması gerektiğine inanan Dara yoldaşımız, büyük bir emekle, komutanlaşarak direniş cephesinde öncü bir Apocu fedai militanı olmuştur.

AZAD YOLDAŞ ASİMİLASYON VE IRKÇI UYGULAMALARA KARŞI ÖZGÜR DAĞLARIN YOLUNU TUTTU

Direnişi ve mücadele azmiyle Kürdistan özgürlük mücadelesine her zaman ilham veren ve ismi direnişle anılan Cizre’de dünyaya gelen Azad yoldaşımız, işgalci Türk devletin tüm asimilasyon ve ırkçı uygulamalarına yakından tanıklık etmiş ve mücadele için özgür dağların yolunu tutmuştur. Önder Apo’nun ‘genç başladık genç başaracağız’ sözünü kendisine temel mücadele ilkesi haline getirmiş, heyecanı ve moraliyle bilinen Azad yoldaşımız, her zaman yoldaşları arasında moral kaynağı olmuştur. Birçok alanda farklı görevler üstlenmiş ve tüm görev ve sorumluluklarını büyük bir başarıyla yerine getirerek Apocu fedai militan kişiliğin timsali olmuştur. Azad yoldaşımızın mücadele azmi ve fedai militan kişiliği her zaman biz ardılları olan yoldaşlarına mücadele gerekçesi olacaktır.

ŞERZAN YOLDAŞ KÜRDİSTAN’IN BİRÇOK ALANINDA AKTİF PRATİK YÜRÜTTÜ

Şerzan yoldaşımız Botan’ın kalbi olan Cizre’de yurtsever bir ailede doğmuştur. Küçük yaşlardan itibaren Özgürlük Hareketiyle tanışan Şerzan yoldaşımız en büyük hayali, halkımızın özgürlük mücadelesinde öncü bir militan olmaktı. Bu hayaline genç yaşlarda ulaşan Şerzan yoldaşımız, gençliğin verdiği enerjiyle kısa zamanda yetkin bir gerilla olarak Kürdistan’ın birçok alanında aktif bir şekilde pratik yürütmüştür. Şerzan yoldaşımız gerilla saflarına katıldığı andan itibaren Önder Apo’yu tanımaya çalışmış ve bu temelde yaşamayı kendisine hedef olarak belirlemiştir. Bunun için hem yoldaşlık ilişkilerinde hem de çalışma yürüttüğü her alanda mütevazi, içten, fedakar ve dürüst kişiliği ile Apocu militan kişiliğin en seçkin örneklerinden biri olmayı başarmıştır. Şerzan yoldaşımız Faşist Türk Devleti’nin dünyanın başına bela ettiği Daiş faşizmine karşı Maxmur ve Kerkük gibi alanlarda en ön cephelerde savaşmış ve bu savaş süreçlerinde cesareti ve moraliyle yoldaşları arasında adeta çekim merkezi olmuştur. DAİŞ faşizmine karşı savaşta Türk devletinin gerçekliğini daha yakından tanıma fırsatı bulan Şerzan yoldaşımız, bu faşist devlete karşı savaşmak için sürekli arayış içerisinde olmuştur. Kürdistan’daki işgalciliğin ve sömürgeciliğin kaynağını çok iyi tespit eden Şerzan yoldaşımız bunun için yönünü hep Kuzey Kürdistan’a vererek dönemin görev ve sorumluluklarına nasıl yaklaşılması gerektiğinin de somut ifadesi olmuştur.

RUMET YOLDAŞ DİASPORA ŞARTLARINA RAĞMEN KÜRDİSTAN ÖZLEMİNDEN HİÇBİR ŞEY YİTİRMEDİ

Bingöl’de yurtsever bir ailenin ferdi olarak Almanya’da doğan Rumet yoldaşımız, diaspora şartlarında yaşamasına rağmen ülkesi Kürdistan’a olan özleminden hiçbir şey yitirmemiştir. Gözü ve kulağı sürekli ülkesinin üzerinde olan Rumet yoldaşımız, Kürdistan’da sömürgeci Türk Devletinin halkımıza karşı geliştirdiği soykırımcı yönelimlere karşı her zaman duyarlı oldu ve bu temelde gelişen eylemselliklere aktif bir katılım sergiledi. Sınır tanımayan devrimci ruhunu Kürdistan’da devam eden Özgürlük Mücadelesiyle buluşturmada hiçbir engel tanımayan Rumet yoldaşımız Kürdistan’ın özgürlük kokan dağlarında kimliğiyle yeniden buluşmanın coşkusunu en derinden yaşamıştır. Gerilla yaşamı boyunca her anını Kapitalist Modernitenin etkileriyle mücadele ederek geçiren ve kişiliğinde büyük devrimler yaratan Rumet yoldaşımız yenilendikçe, Apocu militan özelliklerini kazanmış ve Erdalların, Eserlerin izinde yürüyen öncü bir komutan haline gelmiştir.

ERDAL YOLDAŞ SÜREKLİ BİR ARAYIŞ İÇİNDEYDİ

Devrim rüzgarının bir an bile dinmediği Doğu Kürdistan’ın yurtsever Serdeşt şehrinde dünyaya gelen Erdal yoldaşımız emekçi bir ailenin ferdi olarak sürekli emek mücadelesi içerisinde olmuştur. Bu emekçi kişiliğini anlamlandırmak için sürekli arayış içerisinde olan Erdal yoldaşımız Özgürlük Hareketimizle tanışır tanışmaz büyük bir etkilenme yaşayarak gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarındayken özellikle gerillanın doğa ile iç içe olan yaşamından çok etkilenmiş ve düşmanın Kürdistan ve gerilla ile ilgili özel savaş politikalarını daha iyi bilince çıkarmıştır. Gerilla saflarına katıldığı günden itibaren kendisini sürekli geliştirmek için çabalayan Erdal yoldaşımız, askeri taktik ve tarzda önemli bir başarı elde etmiştir.  Erdal yoldaşımız edindiği bu birikimi Kuzey Kürdistan’da pratikleştirmeyi en büyük amaçlarından biri olarak belirlemiş ve bunun için ısrarcı olmuştur.

Başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin anılarını mücadelemizde yaşatma sözünü yineliyoruz.”