HPG: Naci Kaygısız adlı Türk askerinin cenazesini ailesine verebiliriz

Naci Kaygısız adlı Türk askerinin ailesine çağrıda bulunan HPG, “Talep etmeleri halinde çocuklarının cenazesini siviller yoluyla teslim edebileceğimizi belirtiyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, cenazesi ellerinde bulunan Türk askerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

"21 Haziran 2022 tarihli açıklamamızda belirttiğimiz üzere; Hulusi Akar ve Tayyip Erdoğan gerilla alanlarına sürdükleri askerleri sadece kendi iktidarlarını korumak için harcamaktadırlar. Hiçbir şekilde umurlarında olmayan askerlerin ölümünü büyük bir riyakarlıkla kamuoyundan gizlemektedirler. Tüm Kürdistan halkı, Türkiye halkı ve kamuoyu bilmelidir ki, Türk ordusu aldığı darbeleri ve asker ölümlerini gizlemektedir. Sadece ölümlerini gizlemekle kalmayıp, birçok askerin cenazesini arazide bırakıp çürümeye terk ederek cenazelerini bile ailelerine vermemektedir.

7 Temmuz 2022 tarihli açıklamamızda; 7 Temmuz saat 08:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Pîrdoxan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen 2 Türk askerinin cezalandırıldığı ve 1 askerin ise cenazesinin güçlerimizin elinde olduğu bilgisini paylaşmıştık.

7 Temmuz 2022 günü ölen ve cenazesi güçlerimizin elinde bulunan askerin isminin Naci Kaygısız olduğu netleştirilmiştir. Bu askerin Türk özel kuvvetlerine mensup olduğu ve ölümünün kamuoyundan gizlendiği anlaşılmıştır. Daha önce de kamuoyuyla paylaştığımız gibi, bu askerleri Kürdistan’ı işgal seferine gönderenler kendi askerlerinin cenazesine sahip çıkmamaktadır. Bu yüzden Naci Kaygısız isimli Türk askerinin ailesine çağrıda bulunuyor, talep etmeleri halinde çocuklarının cenazesini siviller yoluyla teslim edebileceğimizi belirtiyoruz. Ailesi Başûrê Kurdistan’ın Duhok iline bağlı Amediye ilçesine gelip bölgedeki siviller yoluyla bizimle iletişime geçebilir."