HPG: Türk ordusu Serhat'ta bozguna uğratıldı

HPG BİM, işgalci Türk ordusunun 2 Ekim günü Serhat’ın Glîdax bölgesinde başlattığı ve aralıklı olarak 27 Ekim’e kadar düzenlediği operasyonda fosfor bombası kullandığını da belirtti. Gerilla Türk ordusunun operasyonunu boşa çıkardı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Serhat’ta Türk ordusunun 2 Ekim günü başlattığı operasyonun detaylarını gün be gün paylaştı. HPG BİM, Türk devletinin 10 Ekim günü fosfor bombası kullandığına da dikkat çekti.

HPG BİM Serhat’taki operasyon ve gerilla direnişine ilişkin şunları belirtti:

 “2 Ekim günü Serhat eyaletine bağlı Glîdax bölgesinde bir kişi ihanet ederek düşmana teslim olmuştur. İhanetçi bu unsurun verdiği bilgiler doğrultusunda işgalci TC ordusu bölgede geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır.

İLK TEMAS 3 EKİM GÜNÜ

3 Ekim günü sabah saatlerinde güçlerimiz ile işgalciler arasında ilk temas yaşanmıştır. Bu temas ardından saat 19:30’da temasın yaşandığı bölge uçaklarla yoğun bir şekilde bombalanmış ve bu bombardıman saat 22:30’a kadar devam etmiştir. Gerçekleştirilen bu hava saldırılarında herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

İŞGALCİLER BİRBİRİNİ VURDU, 7 KEZ İNDİRME YAPARAK CENAZELERİNİ ALDI

4 Ekim günü saat 18:30’da işgalci Türk ordusu 3 kobra tipi helikopter ve 5 skorsky tipi helikopter ile güçlerimizin bulunduğu bir noktanın çevresini kuşatacak şekilde alana asker indirmiştir. Ancak alanda bulunan işgalcilere ait gizli birlikler ile helikopterlerden indirilen işgalciler paniğe kapılarak birbirlerini vurmaya başlamıştır. İşgalciler arasındaki çatışma 35 dakika boyunca devam etmiştir. Sonrasında helikopterler buraya 7 kez indirme yaparak ölü ve yaralılarını alandan götürmüştür. İşgalci Türk ordusu burada sadece Hüseyin Çıldır isimli işgalcinin öldüğünü belirtmiştir. Ancak bu doğru değildir, ölü ve yaralıları daha fazladır.

5 EKİM GÜNÜ ÇATIŞMA YAŞANDI: ÇOK SAYIDA İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

5 Ekim günü saat 19:00’da güçlerimiz operasyon çemberinden çıkmak isterlerken temas yaşanmış ve çatışma çıkmıştır. Bu çatışma saat 22:00’a kadar devam etmiştir. Burada birçok işgalci cezalandırılmış ve yaralanmıştır. İşgalci Türk ordusu çatışma alanını saat 23:00’a kadar helikopterler ile bombaladıktan sonra ölü ve yaralılarını kaldırmıştır.

İŞGALCİLER BİR KADEME GERİ ÇEKİLDİ, SAVAŞ UÇAKLARI ALANI BOMBALADI

6 Ekim günü saat 06:30’da işgalci Türk ordusu bir kademe geri çekilmiştir. Bu çekilmeden sonra savaş uçakları güçlerimizin bulunduğu alanı bombalamıştır. Akşama kadar aynı alanı 4 kez daha bombalamıştır. Aynı zamanda helikopterler ile alanı bombalayarak güçlerimizin içinde bulunduğu çemberi daraltmak istemiştir

7 Ekim günü ihanet eden unsurun verdiği bilgilerle çemberi daha da daraltarak güçlerimizin terk ettiği bazı eski noktalara girmiştir.

ASKERLER DENETİM ALTINA ALINDI: 1’İ KIDEMLİ ASTSUBAY, 3 UZMAN ÇAVUŞ CEZALANDIRILDI

9 Ekim günü saat 09:00’da işgalciler farklı bir gerilla noktasına daha girmek istemiştir. Güçlerimizi çembere alıp hedeflemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından denetim altına alınarak etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada biri kıdemli astsubay olmak üzere 3 uzman çavuş cezalandırılmıştır. Cezalandırılan her 3 işgalcinin cenazesinin üzerine gidilerek 1 tabanca ve şarjörleri, 1 hücum yeleği, 1 küçük cihaz ve 5 M16 şarjörü kaldırılmıştır. İşgalcilerin cenazeleri burada 12 saat boyunca güçlerimizin denetimi altında kalmıştır. İşgalci Türk ordusu helikopterler ile ölü ve yaralılarını kaldırmak istemiştir. Fakat bunu başaramayınca güçlerimize karşı el ve gaz bombaları kullanmış, ancak buna rağmen de gerilla denetimini kıramamıştır.

İŞGALCİLER KİMYASAL SİLAH KULLANDI

10 Ekim günü saat 10:00’da işgalci Türk ordusu Fosfor bombalarıyla güçlerimizin bulunduğu alanı bombalamış ve işgalci askerlere ait cenazeleri de yakmıştır. Bu bombalama sonucu arazide yangın çıkmıştır.

11 Ekim günü kobra tipi helikopterler ile bir operasyon daha başlatılmıştır. Ancak bu operasyon fazla ilerleyememiş akşam saatlerinde bir kademe geri çekilmiştir. Bu operasyon 12 Ekim tarihinden 27 Ekim tarihine kadar farklı biçimlerde devam etmiştir.

YENİ DÖNEM GERİLLA TARZI UYGULANDI

Güçlerimiz bu işgal operasyonu süreci boyunca soğukkanlılığını koruyarak, yeni dönem gerillasının tarz ve taktiğiyle düşman tekniğinin tüm yönelimlerini boşa çıkarmıştır. Alanda manevra yaparak tüm kuşatma ve çember girişimlerini boşa çıkararak işgalcilere karşı yapılan devrimci bir operasyona dönüştürmüştür. Güçlerimizin etkili vuruş tarzı ve profesyonelliği karşısında tıkanma yaşayan işgalci Türk ordusu operasyon süreci boyunca güçlerini 3 kez değiştirmek zorunda kalmıştır. İşgalcilerin yanı sıra bu operasyona birçok kontra ve korucu da katılmıştır. Türk ordusu bu operasyon sürecinde kendi güçlerini de obüs ve havanlarla bombalamış, cenazelerini Fosfor bombalarıyla yakmıştır.

Gerilla güçlerimizin cenazeleri üzerine giderek tespit ettiği cezalandırılan işgalci sayısı 3’tür. Ancak cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı daha fazladır. Biri kıdemli astsubay olmak üzere 3 uzman çavuş cezalandırılmıştır. Aynı zamanda işgal operasyonunu komuta eden işgalci komutan da yaralanmıştır.”