HPG: Werxelê’de 2 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde; 2 işgalci Türk askeri cezalandırırken, 1’i de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 2 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmıştır.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 1 kez yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve 1 kez de kimyasal silahla bombalamıştır. 9 kez savaş uçakları, 18 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank, havan ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

4 Kasım saat 01:15’te Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

2 Kasım saat 13:30’da Werxelê Direniş Alanı’nda hareketli timlerimiz işgalcilerin kurduğu pusuyu fark etmiş ve yeni dönem gerillacılığının sonuç alıcı tarzıyla düşman pususunu boşa çıkararak bu işgalcileri vurmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci yaralanmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 4 Kasım gece saatlerinde Girê Cûdî Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili vuruşlarının ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Kasım saat 15:00’te Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 1 kez yüksek şiddetteki yasaklı bombalarla bombalanmıştır. Aynı zamanda saat 15:30’da 1 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Kasım’da Garê’nin Dola Meranê alanı, Metîna’nın Golka ve Girê Çarçel alanları ile Girê Bihar alanı 9 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

5 Kasım’da Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle 18 kez bombalanmıştır.

4 Kasım’da Çemço, Sîda, Werxelê, Girê Amediyê, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları tank, obüs, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”