HPG: Xakurkê ve Heftanin’de işgalciler vuruldu

HPG/YJA Star gerillaları Heftanin ve Xakurkê’de işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

XAKURKÊ

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê’de sürdürülmekte olan işgal harekâtına yönelik 7 Eylül günü saat 17.40’ta Şehit Sarya Tepesi yakınlarında konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından çevresindeki alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu ölü askerini Skorsky helikopter ile alandan uzaklaştırmıştır.

HEFTANİN

5 Eylül günü saat 12.20’de güçlerimiz, işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına yönelik Siser Tepesi yakınlarında konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğini hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

 6 Eylül tarihli açıklamamızda işgalci TC ordusunun 4 Eylül günü Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik düzenlediği hava saldırısı sonucunda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Gerçekleştirilen bu saldırıda bir arkadaşımız sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşırken, Xebat Ciwanro arkadaşımız şehit düşmüştür.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Xebat Ciwanro
Adı Soyadı: Meysem Seyidi
Doğum Yeri: Ciwanro
Anne - Baba Adı: Ferişte – Muhammed Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Eylül 2019 / Heftanin

 

Xebat Ciwanro, 1995 yılında Rojhılat Kürdistan’ın Ciwanro kentinde dünyaya gelmiştir. Genç yaşta Kürt halkına karşı yürütülen inkâr ve imha politikalarına yakından tanıklık etmiş ve bunu kabullenmeyerek 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Saflardaki yerini alan Xebat yoldaş büyük bir bağlılık temelinde azim ve kararlılıkla dönem görevlerine sarılmıştır. Aldığı ideolojik ve askeri eğitimlerle Kürdistan dağları ile bir bütün olan Xebat yoldaş, dönemin başarılı bir gerillası olmuştur. Önderliğin özgür yaşam felsefini kendi benliği ile bütünleştirerek devrimci yaşam ölçülerinde önemli bir düzeyi yakalayan örnek bir fedai militan olmuştur. Şehadete ulaştığı son ana kadar da Kürdistan halkının özgürlüğü için savaşmış ve büyük emeklerin sahibi olmayı başarmıştır.

Başta Xebat Ciwanro yoldaşımızın ailesi olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve Xebat yoldaşın taşıdığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”