HPG-YJA Star gerillaları: Her alanda başarıya kilitlendik

PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, "PKK'nin 45. kuruluş yılında her alanda başarıya kilitlendik" diye konuştu.

HPG ve YJA Star gerillaları PKK'nin 45. kuruluş yıl dönümüne ilişkin ANF'ye konuştu. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağır tecride karşı yürütülen mücadelenin önemine dikkat çeken özgürlük gerillaları, mücadelenin daha da büyümesi gerektiği çağrısında bulundu. HPG ve YJA Star gerillaları, PKK'nin Ortadoğu ve tüm mazlumlar halklar için mücadele yürüttüğünü vurguladı. 

 

Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridin sonra ermesi için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen HPG'li Masîro Şoreş, PKK'nin kuruluş yıl dönümü ile ilgili şunları söyledi: "Bu yıl PKK'nin 45. kuruluşuna giriyoruz. Faşist Türk devletine karşı direnişimiz Zap, Metîna ve Avaşîn'le devam ediyor. Bu savaşta direniş, mücadele ve kahramanlık bizim için en büyük moraldir. Bu süreçte bizi en çok mutlu eden şey gerilla mücadelesinde yer almak. 

PKK halkların mücadelesi için çıkmış, büyümüş ve mücadelesini bugünlere taşımıştır. PKK sadece Kürt halkı için değil, tüm insanlık için, özgürlük sevdalısı, direnişçi halklar için mücadele etmektedir. Çünkü PKK insanlığın temsilcisidir. Şuan Medya Koruma Alanlarında çok kutsal bir direniş yürütülüyor. Gerilla işgalci güçlerin topraklarımıza girmesine asla izin vermedi, biz de izin vermeyeceğiz. Önder Apo'dan, halkımızdan ve yoldaşlarımızdan aldığımız güç ve moralle

mücadelemizi sürdürüyoruz. Gençlere şu çağrıda bulunuyorum; görev ve sorumluluklarınızı yerine getirin. Zafere doğru yürüyoruz. Bu yürüyüşte herkesin mücadelesi ve emeği olmalıdır. Gençleri bu kutsal direnişteki yerlerini almaya çağırıyoruz."

PKK EZİLEN HALKLAR İÇİN BİR UMUTTUR

PKK'nin 45. kuruluş yılında her alanda başarıya kilitlendiklerini belirten YJA Star gerillası Sîdar Mexmûr, "Düşmana karşı zafer bizimdir. PKK bugüne kadar şehitlerin kanı ve emeği ile bugünlere gelmişti. 45. kuruluş yıl dönümünde PKK güç ve güven inşa ediyor. Bu yıl Önder Apo ve Kürt halkı için fiziki özgürlük yılı olacaktır. Halkımıza başarı sözümüz var. Eğer başka bir yaşamım olsaydı yine PKK içinde yaşardım. Çünkü PKK kutsal ve kahramanca bir yaşam sunuyor" diye konuştu.

PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutlayan HPG gerillası Çîyako Gabar, "HPG gerillaları olarak tecridi kırmak için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. PKK'nin kuruluşunun 45. yıl dönümü Önderliğimize, yoldaşlarımıza ve ezilen tüm halklara kutlu olsun. PKK'nin hem bizim için, hem de halkımız için çok farklı bir anlamı var. PKK, kuruluşundan bugüne kadar tüm mazlum halklara moral ve umut kaynağı olmuştur. PKK büyük bir parti olarak tüm Ortadoğu için özgürlük mücadelesine öncülük ediyor" dedi. 

KEMALLERİN VE SARALARIN DİRENİŞİ BUGÜN DE SÜRÜYOR

Kemallerin, Hayrilerin ve Saraların başlattığı mücadelenin bugün Kürdistan dağlarında sürdüğünü vurgulayan YJA Star gerillası Viyan Avesta ise şunları belirtti: "Özgürlük gerillaları olarak Rêber Apo, mevzilerde ve zindanlarda direnen yoldaşlarımızdan güç alıyoruz. Partimizin kuruluşunun yeni yılında mücadele doruğa ulaşmıştır. Öncü yoldaşlarımız Kemallerin, Hayrilerin ve Saraların direniş izleri bugün Kürdistan dağlarında. 

Kemal Pir Baz Mordem, Sara ise şehit Helbest Koçerin oldu. Düşman şunu unutmasın; verdiğimiz direniş asla yenilgiye uğramayacaktır. Çünkü biz mücadelemizi inançlı ve iradeli bir şekilde yürütüyoruz. Önder Apo'nun felsefesini takip ediyoruz. Zap, Avaşîn ve Metîna'da üst düzeyde bir direniş var. Düşmanın tüm saldırılarına karşı asla geri adım atmayacağız. Düşman bunu çok iyi bilsin."