HPG: Zap’ta 10 işgalci cezalandırıldı

HPG BİM, Zap’a operasyona çıkan askerlere yönelik düzenlenen eylemlerde 10 işgalcinin öldürüldüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 14 Kasım günü Zap bölgesine yönelik işgalci Türk ordusunun başlattığı operasyon ile Qela Bêdewê alanına yerleşmek istediğini kaydetti. HPG gerillalarının düzenlediği eylemlerde 10 işgalcinin cezalandırıldığına da açıklamada dikkat çekildi.

HPG BİM açıklamasında şunları kaydetti: “İşgalci Türk ordusunun 14 Kasım günü Zap bölgesine dönük başlattığı operasyon halen devam etmektedir. 14 Kasım günü Qela Bêdewê alanına yerleşmek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Burada cezalandırıldığı tespit edilen işgalci sayısı 2’dir. Ancak cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı daha fazladır.

15 Kasım günü işgalciler Nêrwe köyünden T Harfi alanına doğru gitmek isterken saat 08:00’da güçlerimiz tarafından pusuya düşürülmüştür. Pusuya düşürülen işgalciler etkili bir şekilde vurulmuştur. Yine 15 Kasım günü saat 10:00’da aynı alanda ilerlemek isteyen işgalciler yakın mesafeden hedef alınarak vurulmuştur. Burada cezalandırıldığı tespit edilen işgalci sayısı 3’tür. Bu çatışmalarda Partizan ve Gabar yoldaşlarımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardır.

16 Kasım günü saat 09:45’te Şehit Munzur Tepesi’nde konumlanan işgalcilere karşı yakın mesafeden bir eylem düzenlenmiştir. 7 işgalciden oluşan bu grup hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuş, 5’i cezalandırılmış, 2’si de yaralanmıştır. Aynı tepede bulunan bir çadır da vurularak imha edilmiştir. Burada cezalandırılan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

Zap bölgesinde 14 Kasım günü başlayan işgal operasyonu halen sürmektedir. Güçlerimiz ile işgalciler arasındaki çatışmalar devam etmektedir. 3 günlük operasyon sürecinde 2 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır. Toplamda cezalandırıldığı tespit edilen işgalci sayısı 10, yaralanan işgalci sayısı ise 2’dir.

TÜRK ORDUSUNUN PÎRBULA

13 Kasım günü saat işgalci Türk ordusu Heftanin bölgesinin Pîrbila alanında bulunan Minînê ve Banîkê köylerinde bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 14 Kasım günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI ÇEMÇO’YU BOMBALADI

14 Kasım günü 14:00 – 15:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu Zap bölgesine bağlı Çemço alanını uçaklarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu hava saldırısında herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”