HPG, Zap’ta şehit düşen Bahoz Avaşin’i andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 7 Kasım’da Zap bölgesine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden Bahoz Avaşin kod adlı gerilla Murat Önler’i andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “7 Kasım günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Bahoz (Murat Önler) arkadaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Hayatını kaybeden gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Bahoz Avaşin
Adı Soyadı: Murat Önler
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Meryem – Şükrü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Kasım 2019 / Zap

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Bahoz Avaşin yoldaşımız, Mardin’de yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. Kürt halkına yönelik uygulanan baskı, işkence ve soykırıma karşı 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Bahoz arkadaş, Kürdistan dağlarına ayak bastığı ilk günden itibaren kendisini halkının özgürlüğüne adamış ve bu uğurda işgalcilere karşı aktif savaş sahasında yer almıştır. Yaşamdaki mütevazi ve emekçi duruşu ile örnek bir yoldaşımız olan Bahoz arkadaşımız, kendisini her gün ideolojik ve askeri olarak geliştirmenin çabası içerisinde olmuştur. En son bulunduğu Zap bölgesinde görevi başında bulunan Bahoz arkadaşımız, faşist TC ordusunun gerçekleştirdiği bir hava saldırısı sonucu ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır.

Şehadete ulaşan Bahoz arkadaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”