HSM Karargah Komutanlığı 2019 yılı savaş bilançosunu açıkladı

HSM Karargah Komutanlığı 2019 yılı savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre; 20’si rütbeli olmak üzere 1220 Türk asker ve polisi öldürüldü, 34 zırhlı araç imha edilirken, 7 helikopter darbelendi. 456 gerilla da şehit düştü.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı 2019 yılı savaş bilançosunu açıkladı.

“Kürdistan Özgürlük Mücadelesi açısından çok önemli bir yıl olarak tarihte yer bulan 2019 yılı, Kürdistan Özgürlük Gerillası ve halkımız açısından, faşist TC devletinin baskı ve saldırılarına karşı topyekûn bir direniş yılı olmuştur” denilen açıklamada,Kürdistan’ın her 4 parçasında halkımızın tarihsel kazanımlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen faşist-soykırımcı AKP-MHP rejimi, 2019 yılında tüm gücünü seferber ederek kirli savaş konseptini daha da derinleştirmeye çalışmıştır. İnsan onurunu hiçe sayan ve Kürt halkına karşı her türlü katliamı reva gören bu faşist zihniyete karşı Kürdistan Özgürlük Hareketi de amansız bir direniş sergilemiştir. Faşist AKP-MHP iktidarı, Kürdistan Özgürlük Gerillasını bitirme iddiasıyla girdikleri 2019 yılında ağır bir hüsran ve kayıp yaşamıştır. TC ordusunun tüm teknik donanımına karşı, Kürdistan gerillası yeni dönem taktiği ile savaştaki vuruş etkinliğini arttırarak, Türk ordusuna ağır darbeler vurmuştur. Savaşın gerçekliğini gizlemeye çalışan ve türlü oyunlarla başarısızlığını gizlemeye çalışan faşist TC devleti, medyada yürüttüğü psikolojik savaşla da savaşın gerçek sonuçlarını gizleyememiş ve Türk askerinin gerilla karşısındaki başarısızlığı tüm dünyaya belgeleriyle kanıtlanmıştır. Bunun en somut örnekleri gerillanın kayda aldığı onlarca savaş görüntüsü olmuştur. Kürdistan’da yaşanan savaşın en doğru ve yalın biçimi HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından kamuoyuna duyurulmuş ve savaşın tüm gerçekliği değerli halkımız ile paylaşılmıştır” diye belirtildi.

TC DEVLETİ AĞIR YENİLGİ ALDI

Komutanlık açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

“21. yüzyılın gerillacılığı temelinde yeni dönemin ruhuna uygun şekilde yeni tarz ve taktiği hayata geçirme çabası içerisinde olan Kürdistan Özgürlük Gerillası, 2019 yılında Kürdistan topraklarını savunurken, işgalci TC ordusuna geçit vermemiş ve düşmana ağır darbeler vurmuştur. Başta Xakurkê direnişi olmak üzere Zap – Zagros hattında, Serhat’ta, Botan’da ve en son Cenga Heftanin direnişi olmak üzere Kürdistan’ın her bölgesinde gerillanın direnişi ile karşı karşıya kalan işgalci TC devleti ağır bir yenilgi yaşamıştır. 2019 direniş süreci içerisinde özgürlük mücadelemiz gelişimini sürdürüp büyük bir direniş gösterirken, TC devletinin uyguladığı faşizm ve sömürgecilik yenilgiye uğrayarak, başarısızlığı yaşamıştır.

2019 yılı aynı zamanda Kürdistan Özgürlük Mücadelesi açısından büyük direnişlerin ve kahramanlıkların yılı da olmuştur. Apocu fedai ruhun öncü militanları ile gelişerek yükselen direnişimize başta Helmet yoldaş olmak üzere Çiçek, Fikri, Helin, Evin, Botan, Sinan, Demhat ve Cemil gibi kahraman komutan yoldaşlarımız öncülük etmiştir. Tüm kahraman şehitlerimizin öncülüğünde gelişen direnişimiz faşist TC devletinin tüm saldırılarını boşa çıkarmış, kendi mevzilerini korumuş, savaşta yeniliği yaratarak mücadele zeminini bir üst seviyeye taşımıştır.

2020’Yİ AKP-MHP İTTİFAKINI TÜMDEN YENİLGİYE UĞRATACAK BİR YILA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Kürdistan Özgürlük Mücadelemizde zafer yılı olarak yerini alacak olan 2020 yılının devrim güçleri için şimdiden önemli kazanımların ve avantajların yaratılacağı bir yıl olarak tarihe geçeceği görülmektedir. Merkezi Ortadoğu olan 3. Dünya Savaşı’nın önümüzdeki yılda farklı biçimlerde devam edeceği de bir gerçeklik olarak kendisini göstermektedir. Gelişecek olan bu savaşta kazanan tarafın ırkçılık, milliyetçilik, diktatörlük değil; halklara ve topluma dayanan demokratik zihniyete sahip, doğru çözüm önerilerini ortaya koyan taraf olacağı kesindir. Partimiz PKK kurmaylığında 42 yıldır yürüttüğümüz zafer mücadelesinden kazandığımız birikim ile yürüdüğümüz özgürlük mücadelesi temelinde 2020 yılını faşist AKP-MHP ittifakının tümden yenilgiye uğratılacağı bir yıla dönüştüreceğiz.

Özgürlük mücadelemiz açısından büyük ve önemli bir birikimin yaratıldığı, kapsamlı bir direnişe sahne olan 2019 yılı boyunca yaşanan savaşın sonuçlarını HPG olarak, kamuoyuyla paylaşmayı gerçeklerin yansıtılması açısından devrimci görev biliyoruz. Bu temelde 2019 yılının savaş bilançosunu tüm kamuoyuna saygıyla sunuyoruz:

2019 SAVAŞ BİLANÇOSU

İşgalci TC Ordusunun Gerçekleştirdiği Hava ve Kara Operasyonları:

Kara Operasyonları: 117

Uçak Saldırıları: 620

Kobra Helikopter Saldırıları: 49

Havan, Obüs, Tank, Top Saldırıları: 321

İşgalci TC Ordusunun Saldırılarına Karşı Gerilla Eylemleri ve Sonuçları:

Yapılan Gerilla Eylemleri: 339

Öldürülen Düşman (polis, asker vb.): 1.220

Öldürülen Rütbeli (polis, asker vb.): 20

Yaralı Düşman (polis, asker vb.): 266

İmha Edilen Askeri (Zırhlı) Araç: 34

İmha Edilen Askeri Amaçlı Kullanılan Sivil Araç: 27

Darbelenen Askeri (Zırhlı) Araç: 34

Darbelenen Kobra ve Skorsky Tipi Helikopter: 7

Yaşanan Çatışmalar: 64

Sonucu Netleştirilemeyen Eylem: 121

Düşmana Esir Düşen Yoldaşlarımız: 6

Şehadete Ulaşan Yoldaşlarımız: 456”