Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

HSM: Kaybederlerse faşist rejim yıkılacak

HSM Karargâh Komutanlığı, Türk devletinin son işgal saldırılarından sonuç alamadığı takdirde tümden kırılacağına dikkat çekerek “Yani Ankara rejimi yıkılacaktır” dedi. HSM, Kürt halkını 'ulus' olarak direnmeye çağırdı.

Halk Savunma Merkezi Karargâh Komutanlığı Medya Savunma Alanları’ndaki tüm gerillalar için bir mesaj yayınladı.

HSM Karargah Komutanlığı, Türk devletinin saldırılarını beklediklerini belirterek, “Biz ile düşman arasında üst düzeyde bir hesap sorma meydanına dönüşecektir” dedi.

Zap, Metina ve Avaşin’de Türk devleti sonuç almazsa, bunun Ankara’nın yenilgisi olacağını ifade eden HSM, “Onlar için bu düzeyde önemli bir konudur. Şöyle bir hakikat vardır: AKP – MHP rejimi için 2021 yılı süreci yani bu yıldaki savaş, varlık ve yokluk savaşıdır. Eğer başarırlarsa var olacaklardır, başaramazlarsa yok olup gideceklerdir” vurgusunda bulundu.

Bu savaşta sadece savunma yapmak istemediklerinin altını çizen HSM, “Düşmanı yenilgiye uğratıp zafer kazanmak isityoruz” dedi ve şu çağrıyı yaptı: “Ulus olarak hep beraber Türk devletinin bu işgaline karşı duralım. Ulusal bir direniş geliştirelim. Ulus olarak buna ihtiyacımız var” dedi.

Halk Savunma Merkezi’nin mesajından öne çıkanlar şöyle:

HESAP SORMA MEYDANINA DÖNÜŞECEK

“Türk devletinin Metina, Zap ve Avaşin bölgelerine dönük gerçekleştirdiği saldırı sıradan bir saldırı değildir. Halkımıza dönük geliştirilen imha ve soykırım siyasetinde adeta bir zirvedir. Zaten böyle bir saldırı olmasını bekliyorduk. Ağır Garê yenilgisinden sonra işgalci Türk devletinin intikam amacıyla yeni bir saldırı başlatacağını çok iyi biliyorduk. Bu temelde aldığımız istihabari bilgiler mevcuttu. Bunun için belli düzeyde hazırlıklarımız oldu. Düşmanın geliştirmiş olduğu bu saldırı biz ile düşman arasında üst düzeyde bir hesap sorma meydanına dönüşecektir.

AMAÇLARI…

Kuşkusuz bu işgal saldırısı komplocu güçlerin onayı ile geliştirildi. Eğer onaylamamış olsalardı, Irak topraklarında bu kadar uçak hareketliliği ve bombardımanın yapılması mümkün olmazdı. Hareketimiz üzerindeki Uluslararası Komplo siyaseti halen sürüyor. Sömürgeci soykırımcı Türk devleti bu saldırı ile komployu amacına ulaştırmak, Medya Savunma Alanları’nda sonuç almak istiyor. Bu saldırıyla Garê’de yaşadıkları bozgun ve yenilginin intikamını almak istiyorlar. Bu temelde moralsizliğini, dağınıklığını ve zayıflığını gidermek istiyor.

Başûrê Kurdistanê işgal etme projesinde önemli bir adım atmak, en stratejik yerleri işgal etmek, gelecekte Başûrê Kurdistan ve bölge üzerindeki planlarını gerçekleştirmek, önemli mevzilere yerleşmek istiyor. Bu yüzden önce hareketimize darbe vurmayı, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nı buradan çıkarmayı ve bu temelde Kürt halkının tüm kazanımlarını tasfiye edip ortadan kaldırmayı amaçlıyorlar. Hesapları bu temeldedir. AKP – MHP ve Ergenekon rejimi eğer bu projesini başarıya ulaştırırsa, bu temelde ömrünü uzatacak ve Misak-ı Milli sınırlarını işgal ederek tüm bölge halkları için büyük bir tehdit haline gelecektir. Yeni Osmanlı hayalleriyle Arap halkının iradesine daha çok el uzatacak, hegemonik politikalarını yürütecektir.

BAŞARAMAZLARSA TÜMDEN KIRILACAKLAR

Bugün faşist AKP – MHP rejimi çok derin bir kriz içerisindedir. Çok zayıflamıştır ve yenilmek üzeredir. Ama bu rejim kendi içinde kurduğu ittifakını, siyasetini ve varlığını bizim yokluğumuz üzerine kurmak ve kalıcılaştırmak istiyor. Eğer soykırım siyasetini tüm Kürdistan üzerinde hakim hale getirip Türkiye’yi büyüterek yeni bir konağa taşırsa, bu rejim kendisini kalıcı hale getirebilir. Ama eğer bu planını başaramazsa, tümden kırılacaktır. Bunlar, bu gerçeği çok iyi bilmektedir. Bu yüzden ne kadar zayıf olsalar da her şeylerini savaşa yatırıp, savaşta sonuç almaya çalışıyorlar. Eğer gerillaya karşı yürüttükleri savaşta sonuç alırlarsa varlıklarını sürdürebileceklerdir. Ama sonuç alamazlarsa tümden yitip gideceklerdir. Zap, Avaşin ve Metina’da yaşayacakları kırılma ve yenilgi sadece Zap, Avaşin ve Metina cephesindeki yenilgileri olmayacak; bu yenilgi Ankara’nın yenilgisi olacaktır. Yani Ankara rejimi yıkılacaktır. Onlar için bu düzeyde önemli bir konudur. Şöyle bir hakikat vardır: AKP – MHP rejimi için 2021 yılı süreci yani bu yıldaki savaş, varlık ve yokluk savaşıdır. Eğer başarırlarsa var olacaklardır, başaramazlarsa yok olup gideceklerdir.

SADECE SAVUNMA YAPMAK DEĞİL, ZAFER KAZANMAK İSTİYORUZ

Bu hakikat bizim için de geçerlidir. Kürdistan Özgürlük Gerillası olarak Türk devletinin bu saldırısını kırıp yenilgiye uğratırsak zafer kazanılacaktır. Hareketimiz, halkımız, Önderliğimiz ve tüm Ortadoğu halkları için özgürlük ve demokrasi elde edilecektir. Ama eğer düşmanın bu saldırılarına karşı gerekli cevabı vermezsek, halkımız için yok oluşun başlangıcı olacaktır. Bölge halkları için zifiri karanlığında bir dönemin başlangıcı olacakır. Bizim için o düzeyde stratejik ve önemlidir. İşte bu yüzden Kürdistan Özgürlük Gerillaları olarak bunun bilincinde olmalıyız. Bizim için bu yılda gelişecek olan savaş ve özellikle de şu anda Medya Savunma Alanları’nda başlayan savaş çok önemli bir başlangıçtır. Biz bu savaşta sadece savunma yapmak istemiyoruz, düşmanı yenilgiye uğratıp zafer kazanmak isityoruz. Bu yüzden bu sürecin öneminin bilincinde olmalı, tarihi ve kutsal direnişin başarılı olması için hepimiz gerekli çaba ve fedakarlığı sergilemeliyiz. Kesinlikle düşmana gerekli cevabı vermeliyiz. Başarmak için gereken imkanlara sahibiz. Kazandığımız tecrübeler temelinde, gerillanın yeniden yapılanma düzeyi ve mevcut imkanlarımızla düşman tekniğini ve istihbaratını boşa çıkararak düşmanı yenebiliriz.

2021 YILINDA SONUÇ ALMAK İSTİYORUZ

Bunu nasıl gerçekleştirebileceğimizi uzun süredir tartışıyorduk. Çok net bir perspektif açığa çıkmıştır. Modern gerilla savaşıyla, Demokratik Modernite Gerillası’yla, tim savaş tarzında uzman, bunun yanında tünel savaşı yani yer altı savaşında gelişkin yöntemlerle düşmanın tüm yönelimlerini boşa çıkarabilir, zengin taktiklerle araziyi derinliğine ve genişliğine kullanarak gerekli darbeleri vurarak düşmanı yenilgiye uğratabiliriz. Son yıllardaki savaşımızın açığa çıkardığı gibi eğer bunları yerine getirirsek kazanırız. En son Heftanin ve Garê’de gelişen savaş bu gerçeği çok daha görünür hale getirdi. Bunlar üzerinde derinleşmeliyiz. Yeni dönem gerillası cesaret, fedakarlık, Apocu zihniyet, taktik ve yöntemlerle, Apocu fedai ruhla hareket eder, taktik ve teknikte insan yaratacılığını derinleştirirse kesinlikle başaracaktır. Apocu felsefe, ruh ve cesaret bunu yapabilecek güç ve kudreti bizlerde yaratmıştır. Biz de bu temelde büyük bir kararlılıkla 2021 yılında sonuç almak istiyoruz. Zaman, özgürlük zamanıdır! Zaman, Önder Apo’nun özgürlük zamanıdır! Önderliğimizin özgürlüğü gerillanın ve tüm halkımızın direnişi ile bu şekilde gelişecektir. 

BU SALDIRILAR TÜM KÜRT HALKINA YÖNELİK

Öte yandan, ‘’Medya Savunma Alanları’na, Zap, Avaşin ve Metina bölgelerine gelişen saldırı sadece PKK ve gerillaya dönüktür’’ diyenler; ya siyasi körlük içerisindedirler, hakikati göremiyorlar, ya da bilerek bu gerçeği görmek istemiyorlar. Her şeyi ile çok açık bir biçimde netleşmiştir ki; bu saldırılar tüm Kürt halkına dönüktür. Başta Başûrê Kurdistan’ın ve Kürt halkının tüm kazanımları faşist Türk devletinin hedefindedir. Bu temeldeki bir proje üzerinden hareket ediyorlar. Türk devleti böyle bir proje üzerinden kendi iç ittifakını kurmuştur. Stratejileri şudur: Önce, engel olan PKK ve gerilla tasfiye edilecek. Karşılarındaki hedefi küçültmek için sadece gerillayı hedefe koyup o şekilde hareket ediyorlar. Ama esasında Kürt halkının tüm kazanımlarını ortadan kaldırmak istiyorlar.

‘İŞGALE KARŞI ULUSAL DİRENİŞ SERGİLEYELİM’

Bu yüzden çağrımız şudur: Ulus olarak hep beraber Türk devletinin bu işgaline karşı duralım. Ulusal bir direniş geliştirelim. Ulus olarak buna ihtiyacımız var. Şimdi bu çerçevede halkımız ülke içinde ve ülke dışında meydanlara çıkıp gerila direnişine destek vermeli, aynı zamanda ulusal tutum geliştirmelidir. Bu temelde çaba gösteren tüm eylemcileri selamlıyoruz. Herkes eylemi ve söylemiyle ulusallığı güçlendirmelidir. Bunun dışındaki yaklaşımlar gerilla direnişine ve Kürt ulusuna hizmet etmez. Ama tarafların tutumu ne olursa olsun, bizler Kürdistan Özgürlük Gerillaları olarak kararlıyız; Önder Apo’nun perspektifi ışığında soykırımcı Türk siyasetine gerekli cevabı vereceğiz ve başaracağız. Kürdistan Özgürlük Gerillası olarak bu tarihi dönemde önemli ve tarihi bir sorumlulukla yüz yüzeyiz. Bu kutsal göreve gerektiği gibi sahip çıkacağız. Apocu fedai gerillalar olarak andımız ve sözümüz budur. Halkımız bu konuda asla kaygı duymamalı ve inançlı olmalıdır. Herkesin de aynı kutsal amaç temelinde hareket edip gerekeni yapmasını umut ediyoruz.

BİR DEĞİL, 3-4 GARÊ!

Bu 4 günlük tarihi direnişin önemli sonuçları açığa çıktı. Bilindiği üzere Garê direnişi 4 gün sürmüş, önemli bir sonuç alınmış ve düşman yenilmişti. Şimdi başlayan savaş kısa süreli olmayacak, daha uzun sürecektir. Hatta belki de tüm yıla yayılacaktır. Bu savaş kısa süreli olmayacak, uzayacak ve sonuçları da büyük olacaktır. Garê Zaferi düşmana büyük bir darbe vurdu, ama bu faşist ve soykırımcı rejimin yıkılması için bir tane Garê yetmez. Garê gibi 3 – 4 tane daha zafer olmalıdır. Bir değil, 3 – 4 tane Garê! İşte şimdi yiğitlerin diyarı, tarihi mekan Zagroslar devreye girdi. Zap, Avaşin ve Metina zaferi düşmanın başaşağı gidişini tamamlayacaktır. Zaten bu bölgelerin ve direnişlerin rol ve görevi de budur. Yeni Garê zaferleri olacak ve böylece büyük sonuca gidilecektir.

İLK DÖRT GÜNLÜK GERİLLA PERFORMANSI

İlk 4 günlük savaş performansına baktığımızda, kahraman şehitlerimizin ve yoldaşlarımızın emeğiyle yaratılan 4 gün içindeki bu sonuç büyük bir zaferin temeli olabilir. Yoldaşlarımız sabotaj, suikast, darbeleme ve sızma taktiklerini iç içe geliştirdiler. Özellilkle Avaşin’de Piramit Tepesi’ne yönelik gerçekleştirilen eylem başarılı bir eylemdir. Bu eyleme katılan ve emeği geçen tüm yoldaşları kutluyoruz. Hiç kayıp vermeden düşmanı tasfiye etmiş, cenazesinin üzerine gitmiş ve üzerinden silah kaldırmışlardır. Burada taktik ve ustalık vardır.

Hakeza bu 4 gün içinde Şehit Serdar Tepesi’nde ve Mamreşo Tepesi’nde gelişen direniş kutlanmaya değer önemli bir direniştir. Bu direnişlerde yer alan ve emek veren tüm yoldaşları kutluyoruz. Metina bölgesinde, Zendura alanında aynı tarzla tüm dönem taktikleri uygulanarak burada da önemli bir sonuç alındı. Zendura direnişinde yer alan yoldaşları da kutluyoruz ve tüm yoldaşlara üstün başarılar diliyoruz.

Avaşin’de dört yiğit yoldaşımız düşmana karşı tarihi bir direniş sergileyerek düşmanın alana yerleşmesini engellediler. Kahramanca şehadete ulaşan Ekin, Çiyager, Dilşêr ve Asya yoldaşları saygıyla anıyoruz. Tarihi direnişin ilk şehitleridirler. Fedakarlıkları, sergiledikleri ruh ve direnişleri bize her daim örnek olacak ve kazanılacak zaferin temeli olacaktır. Onlara verdiğimiz sözü bir kez daha yineliyoruz. Şehitler çizgisini sonuna kadar yürütüp temsil edeceğiz.

BU TARİHİ DÖNEMDEKİ DİRENİŞİMİZ, TÜM KÜRT HALKININ DİRENİŞİDİR

Bu tarihi dönemdeki direnişimiz tüm Kürt halkının direnişidir. Direnişimiz bölge halkının demokrasi ve özgürlük direnişidir. Direnişimiz Önder Apo ve Kürdistan’ın özgürleştirilmesi direnişidir. Biz yalnız kendimiz ve Medya Savunma Alanları’nı korumak için bu savaşı yürütmüyoruz. Düşmanı yenilgiye uğratmak ve büyük sonuçlar almak için bu kutsal direnişi geliştiriyoruz.

Bu tarihi dönemde Kürdistan ve bölge halkının genç kızları ve oğulları olarak; özgürlük için, demokrasi için, soykırımı engellemek için, varlık ve onurlu yaşam için haklı, kutlu ve tarihi bir savaş yürütüyoruz. Bugün tüm halkımız ve dünya bizi izliyor. Tüm dünyanın gözleri önünde kahramanca bir direniş sergileyerek faşist cellat olan soykırımcı Türk devletine önemli bir ders vermeliyiz. Bunlar halkların celladıdır, kan içicidirler. Kan dökerek ve soykırım yöntemleri uygulayarak iktidarlarını sürdürmek istiyorlar. Türk işgalciliğinin bu vahşi faşizmine karşı bu tarihi dönemde sergilenecek direniş, hiç kuşkusuz çok anlamlı bir direniş olacaktır.

Bu temelde yoldaşlarımızın Apocu fedai ruhla geliştirdikleri kutsal direniş büyük başarılar kazanacak, Zagros dağlarının eteklerinde yeni bir tarih yazılacak ve özgürlük yürüyüşümüz zafere ulaşacaktır.”