Kadın yurdunu izleyen tacizci polis serbest bırakıldı

Van’ın Çatak ilçesinde mobese kamerası odasından kadınların kaldığı bir pansiyonun penceresinden içeriyi izleyerek kadınları taciz eden polis geçen hafta gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

Batman ve Mardin'de kadın ve çocuklara tecavüz eden uzman çavuşların ardından Van'ın Çatak ilçesinde de bir özel harekat polisinin kadınların kaldığı pansiyonu izleyerek taciz ettiği ve gelen şikayetler üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre Çatak Kalekolu mobese odasında görevli polis E.A, kamera ile çevreyi izlerken kamerayı karşıda bulunan kadın pansiyonunun penceresine çevirdi. Mobese kamerasından kadın yurdundaki kadınları izleyen E.A gelen şikayetler üzerine gözaltına alındı. İzlenen kamera kayıtlarında E.A’nın kamerayı bir süreliğine kadın yurduna sabitlediği ve gözetlediği anlaşıldı.

Çatak Cumhuriyet Savcılığına çıkarılan Özel Harekât Polisi E.A ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal cinsel taciz ve görevi kötüye kullanma’ suçlarından 25 Temmuz 2020 tarihinde tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çatak Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan polis E.A, ifadesinde Çatak ilçe merkezinin üst tarafında bulunan kalekolun mobese odasında saat 16-17 sıralarında görevli olduğunu, burada mobese merkezinden çevreyi gözetlediğini söyledi.

Mahkemede suçlamaları reddeden tacizci polis E.A, ifadesinde şu bahanelerin arkasına sığındı: "Ben sadece bayanların bulunduğu yeri değil, okulun diğer taraflarını da kamu açısından kontrol ediyordum sonra bayanların olduğu yere kamera açısı geldiğinde sonra bir bayan kaldı ve bu bayanda üzerini değiştirince ben de kameranın açısını değiştirdim, buranın pansiyon olduğunu anladım ve kamera açısını tekrar okula döndürmedim. Benim oradaki etrafı izleme amacım orada bulunan şahısların şüphe uyandırması, bölgenin terör bölgesi olması nedeniyledir. Terörle mücadele de üstün başarılarım vardır."

İfadenin ardından mahkeme tacizci polis E.A’nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.