Karayılan: Gerilla Türk devletine karşı tarihi bir direniş sergiliyor-YENİLENDİ

Türk devletinin saldırılarına karşı gerillanın Medya Savunma Alanları’nda tarihi bir direniş sergilediğini belirten HSM Karargah Komutanı Murat Karayılan, "Bizim açımızdan ortaya çıkan bir başarı var ama arkadaşlar zafer sarhoşluğu yaşamamalı" dedi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanı Murat Karayılan 1 Mayıs vesilesi ile gerilla telsizi üzerinden Metina, Avaşin ve Zap eyalet güçlerine seslendi. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başlayan Karayılan şunları belirtti:

"Bugün partimiz PKK öncülüğünde Kürdistan'da işçi ve emekçilerin davası, halk ve gerillanın verdiği mücadele ile en üst aşamada yürütülüyor. Emek ve demokratik sosyalizm mücadelesi Rêber Apo'nun fikir ve düşünceleri ışığında Kürdistan'da yükseliyor.

Bilindiği gibi Mayıs ayı aynı zamanda şehitler ayıdır. Heval Haki Karer şahsında Kürdistan devrimci şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Silahlarını yerde bırakmayacağız, bayraklarını daha yüksekte dalgalandıracağız ve hayallerini gerçekleştireceğiz. Bu temelde anılarını Kürdistan özgürlük mücadelesini büyüterek yaşatacağız. Türk işgaline karşı Medya Savunma Alanları’ndaki direniş sıradan bir direniş değildir. Tarihi bir direniştir. Şuan Avaşin'de, Zap ve Metina'da çok anlamlı bir mücadele yürütülüyor. Siyasi ve askeri anlamda çok önemli sonuçları olacaktır. Bu yüzden sıradan bir direniş olmadığını belirtiyoruz. Tarihi bir süreç yaşanıyor ve Kürdistan özgürlük savaşında stratejik bir aşamada veriliyor bu mücadele.

Türk devleti halkımıza ve tüm bölge halklarına karşı kirli hesaplar yapıyor. Bu kirli hesaplarını gerçekleştirmek için bu savaşı yürütüyorlar. Fakat şimdiye kadar herhangi bir başarıya ulaşamadılar. Şimdi de Medya Savunma Alanları’nda savaşı derinleştirerek, gerillayı bölgeden çıkarmak ve o bölgelere yerleşmek istiyor. Hem tampon bir bölge yapmak, hem de stratejik alanı işgal ederek, Kürt halkının bütün kazanımlarını kontrol altına almak istiyor. Böylesi bir durumun yaşanması aynı zamanda Arap halkı ve bölge halkları için de büyük bir tehlike ve tehdittir.

MEDYA SAVUNMA ALANLARI’NDAKİ SAVAŞA TAKTİKSEL YAKLAŞILMAMALI

İşgalci Türk devleti zayıf bir döneme girmiş durumda. AKP-MHP güçlü değil hatta en zayıf süreçlerini yaşıyorlar. İktidardaki ömrünü uzatmak için de Medya Savunma Alanları’na saldırıyor. Varlığını ve geleceğini bu savaşta görüyor. Fakat Medya Savunma Alanları’nda başarılı olamazsa ve yenilirse, o zaman AKP-MHP rejimi tamamen yıkılacaktır. Şüphesiz yenilmeleri hem halkımız, hem Türkiye halkları, hem de tüm demokrasi güçleri için yeni bir dönem ve büyük bir kazanım olacaktır. Yani şu an Zap, Metina, Avaşin ve Heftanîn'de devam eden savaş Türkiye'nin de demokrasi savaşıdır. Özgürlük ve demokrasi güçlerinin geleceği de bu savaşa bağlıdır.

Doğrudur, savaş şuan dağlarda yürütülüyor ama tüm Türkiye ve bölgeyi etkileyecektir. Bu yüzden herkesin gözü bu savaşta. Arkadaşlarımız da bu savaşın öneminin farkındalar. Yani bu savaş sadece bir bölgeyi savunma savaşı değildir. Halkımızın geleceğinin, varlığının, özgürlüğün ve demokrasini savaşıdır. Böyle önemli sonuçları var. Bu yüzden bu savaştan zaferle çıkmak istiyoruz. Hareket olarak risk varsa risk almalıyız, fedakarlık yapmak gerekiyor. Bütün arkadaşlarımız kararımızın bu yönde olduğunu bilmelidir. Yani bu savaşa taktiksel değil, stratejik yaklaşılmalı. Düşmanın zayıf olduğu bir dönemde kullanabileceğimiz bir çok fırsat da var. Eğer düşman kırılma yaşarsa çok büyük sonuçlar elde edilecektir.

8 gündür devam eden direnişin çok önemli sonuçları var. Geçtiğimiz sene Heftanîn'de, Şubat ayında Garê'de ortaya çıkan direniş şimdi de 8 gündür Mamreşo, Şehîd Serdar, Kela Bêdewê, Cîloya Biçûk ve Zendûra'da bir kez daha gerçekleşti. Bu bizim için çok önemli. Doğrusu sadece bizim için değil, bütün bölge ve dünya güçleri için de çok önemli. Bölgede şu an teknolojiye karşı 21. yüzyıl dönem gerillasını geliştiriyoruz. Bu yüzden şimdiye kadar ortaya çıkan sonuçlar bizim için çok önemli.

KAHRAMAN GERİLLALAR DÜŞMANIN AMACINA ULAŞMASINI ENGELLEDİ

Şüphesiz bu direniş kolay bir şekilde gelişmedi. Apocu-fedai bir ruhla, büyük bir cesaretle, büyük emeklerle, büyük fedakarlıklarla yaratıldı bu direniş. Arkadaşlar şu an her mevzide, her tünelde, her ağacın altında bu heyecanı yaşıyor. Bunu biliyor ve hissediyoruz. Biliyoruz ki çok büyük emekler veriliyor, burada tarihi bir duruş sergileniyor. Bu yüzden 8 gündür tüm tekniğe rağmen bir sonuç alamadılar, alamayacaklar da. Kendileri de, 'NATO'nun 2. en büyük ordusuyuz, elimizde her türlü teknik var' diyor. Zaten sadece kendileri gelmiyor, Suriye'den getirdikleri çeteler de var. Bütün imkanlarını kullanıyor. Bütün bunlara rağmen yiğit gerillaların nasıl cevap verdiğini ve Türk devletinin amacına ulaşmasını nasıl engellediklerini gördük.  

Arkadaşların verdiği tekmile göre, şu an Şehit Dilgeş tepesinde ve Avaşin'de 4 kahraman arkadaşımız şehit düştü. Çiyager, Dilşêr, Ekîn ve Asya heval. Bir kez daha saygı ile anıyorum 4 kahraman şehidimizi. Gerillalarımız düşmanın tüm taktik ve yöntemlerini, havadan ve karadan saldırılarını boşa çıkarmış durumda. Yine arkadaşların verdiği tekmile göre, şimdiye kadar 120'den fazla düşman askeri öldürüldü ve 3 helikopteri darbelendi. Bunlar sıradan sonuçlar değil, büyük sonuçlardır. Şimdi bu 8 önemli günden ders çıkarmamız lazım. 8 gündür devam eden savaşta eksikliklerimiz nelerdir? Düştüğümüz eksiklikleri görmemiz ve ona göre hareket etmemiz lazım. Eksikliklerimizi gidermeliyiz. Bu önemli bir konu. Eğer bugüne kadar yaşadığımız eksikliklerden ders çıkarırsak daha büyük sonuçlar alırız.

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Bizim açımızdan ortaya çıkan bir başarı var ama arkadaşlar zafer sarhoşluğu yaşamamalı. Bu daha başlangıç. Çünkü düşman da sıradan yaklaşmıyor. Bu yüzden bizim de çok çok dikkatli yaklaşmamız, önemli sonuçlar çıkarmamız ve düşmanı hafife almamamız lazım. Fakat büyütmemeliyiz de. Düşman günlerdir saat saat, dakika dakika gerillanın direnişi ile karşılaşıyor. Düşmanı bu şekilde yenilgiye uğratacağız. Yani hiç bir yerde düşmana fırsat vermemeliyiz. Dediğimiz gibi dönem gerillası bugün Kürdistan'da yaşam buluyor ama tüm dünyaya büyük bir örnek olmalı.

Burada teknolojinin nasıl boşa çıkarıldığını herkese göstermeliyiz. Bu yüzden karargah olarak başta biz, daha sonra da arkadaşlar fedakarlık yapmalı. Çünkü bunun hem halkımız, hem bölge halkları, hem de dünya halkları için örnek olduğunu biliyoruz. Bu yüzden ne fedakarlık gerekiyorsa yapmalıyız. Düşmana fırsat verip ucuz başarılar sağlamasının önünü açmamalıyız. Bu konuda sonuna kadar dikkatli olmalıyız. Diğer taraftan bu savaş tüm Kürtlerin savaşı, Kürdistan'ı savunma ve Kürt halkının kazanımlarını koruma savaşıdır. Fakat Başur güçleri inadına şimdiye kadar savaşa seyirci kaldı. Düşmana karşı seslerini yükseltmekten korkuyorlar. Bu da sorun değil ama düşmana yardım etmesinler, düşmana destek vermekten vazgeçsinler. Yiğit gerillaların verdiği mücadeleyi görsünler.

BAŞUR GÜÇLERİNE UYARI

Şehit Delal Hava Savunma Güçleri, Kanî Masi'de Türk devletine 2 defa darbe vurdu. Yine Şehit Bedran Gûndikremo güçleri de Şeladizê'de Türk güçlerine darbe vurdu. 2 tankını imha etti ve bazı askerlerini öldürdü. Bu iki eylem uyarı amaçlıdır. Yani daha önce Başur'a yerleşen bu işgalci güçler hareket etmemeli, bu savaşa dahil olmamalı uyarısıydı. Eğer bu güçler savaşa katılırsa her yerde güçlerimizin hedefi olacaklardır. Bu imkanlar var. Bu mesajımızın yerine ulaşacağına inanıyoruz.

Bütün arkadaşlarımızın bu sürecin öneminin farkında olduğuna inanıyoruz. Arkadaşlar sorumluluklarını ve nerede olursa olsun ne yapacaklarını, nasıl hareket edeceklerini, nasıl inisiyatif alacaklarını biliyorlar. Bu konuda arkadaşlara sonuna kadar inanıyoruz. Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı olarak Kürdistan'ı ve Rêper Apo'yu özgürleştirme direnişinde yer alan bütün arkadaşları kutluyoruz. Artık bundan sonra her arkadaş kendini, arkadaşlarını savunmalı ve düşmana fırsat vermemelidir.

Düşmana gerekli darbeler vurmalı. Zagros dağlarında tarihi bir direniş yazılıyor. Her arkadaş bilmelidir ki bugün Kürdistan'da yeni bir tarih yazılıyor. Bu yüzden bu yürüyüş kahramanca bir yürüyüş olmalıdır. Bu çerçevede arkadaşların bu kutsal yürüyüşte zafere ulaşacaklarına inanıyoruz. Bu vesile ile tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz."