Kayıp yakınları 600 haftadır adalet arıyor

Amed'deki kayıp yakınları ve İHD üyeleri, adalet arayışlarının 600'üncü haftasında buluştu.

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi’nin her hafta “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” şiarıyla düzenlediği eylemleri sürüyor. Eylemin 600’üncü haftasında, İHD Amed Şubesi'nde bir araya gelindi. İHD Kayıp Komisyonu üyesi Hasan Yalçın, "Evlerinin önünden beyaz Toros'larla gözaltına aldığınız ve kendilerinden bir daha haber alamadığımız yakınlarımız nerede? Askeri operasyonlar sırasında yaşadığı yerlerden kopartılıp gözaltına alınan ve uzun süre gözaltı merkezlerinde işkence altında tutulup zorla kaybedilen kayıplarımızı ne yaptınız? Gözaltı merkezlerinde zorla kaybettirdiğiniz kayıplarımızın mezar yeri nerede" diye tepki gösterdi.

'SON FAİL CEZALANDIRILANA KADAR...'

Yalçın, uzun yıllardır taleplerine duyarsız kalan devlet ve siyasal iktidarların baskı ve şiddetle adalet taleplerine karşılık verdiğine dikkat çekti.
Türkiye’nin hiç kimsenin gözaltında kaybedilmediği, inkârın ve cezasızlığın son bulduğu demokratik bir hukuk devletine dönüşünceye kadar susmayacaklarını vurgulayan Yalçın, son kayıp bulunana, son fail cezalandırılana kadar hakikat ve adalet arayışına devam edeceklerini söyledi.