KCDK-E’den Baba Şeyh için başsağlığı mesajı

Baba Şeyh’in vefatına ilişkin açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “Yaşamı boyu Êzidî toplumuna büyük hizmetler yapmış emektar bir şahsiyetti” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “Êzidîlerin ‘Baba Şeyh’'i Xertu Heci İsmail 87 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

Tedavi gördüğü Hewlêr kentinde yaşama gözlerini yuman Xertu Heci İsmail, Baba Şeyh Laleş tapınağının sorumluluğunu üstlenmişti.

Êzidîlerin Baba Şeyh’i olarak bilinen 87 yaşındaki Xertu Haci İsmail’in yaşamını yitirmesinin ardından başta Şengal Demokratik Özerk Meclisi olmak üzere birçok kurum ve şahsiyet yazılı açıklama yaparak başsağlığı dilemiştir.

Bulunduğu mertebe ve temsil ettiği makam itibariyle tüm topluma kucak açan Baba Şeyh barışçıl kişiliği ile arkasında yeri silinmez bir iz bırakmıştır. Yaşamı boyu Êzidî toplumuna büyük hizmetler yapmış emektar bir şahsiyetti.

KCDK-E olarak Heci İsmail Baba Şeyh’in vefatından dolayı acımızın büyük olduğunu belirterek Êzidîlerin, ailesinin ve dünyanın başı sağ olsun diyoruz.”