KCK Celal Talabani'yi andı

YNK Lideri ve Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin yaşamını yitirmesinin yıl dönümü vesilesiyle mesaj yayınlayan KCK, "Umuyoruz ki Mam Celal’in hatırası, ulusal birliğe ve Kürdistan işgaline karşı verilen mücadeleye öncülük edecektir" dedi.

KCK Yürütme Konseyi , Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin hem  20. yüzyılda hem de 21.  yüzyılda öncü, savaşçı, politikacı, ulusal bir şahsiyet olarak Kürt halkının çalışma ve mücadele tarihine damgasını vurduğunu ifade etti.

KCK Yürütme Konseyi, Talabani’nin 5. ölüm yıl dönümü vesilesiyle yayınladığı mesajında şunları belirtti: 

“Umuyoruz ki Mam Celal’in hatırası, ulusal birliğe ve Kürdistan işgaline karşı verilen mücadeleye öncülük edecektir.

Hiç kuşkusuz Mam Celal’in milli karakteri ve mücadelesi sadece Güney Kürdistan’da değil, Kürdistan’ın dört bir yanında etkili olmuştur. Özellikle Mam Celal’in, Önder Apo’nun ve İbrahim Ahmed’in yoldaşlığı, birçok ulusal kazanımın önünü açmış ve Kürdistan’ın dört parçasındaki Kürtlerin ulusal birliğine temel oluşturmuştur.

Özellikle Başkan Mam Celal, hastalanmadan önce Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne kavuşması konusunda uluslararası bir konferans için hazırlıklara başlamıştı.

İşgalcilerin saldırıları nedeniyle Kürdistan’ın tüm parçalarının zor bir süreçten geçtiği şu anda, Irak dahil tüm Ortadoğu derin bir siyasi ve sosyal kriz yaşıyor. Mam Celal’in ulusal kişiliğine, diplomasi, barış ve diyaloglar kurma konusundaki uzmanlığına her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır.”