KCK: Halkımız her yerde ayağa kalkmalı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk devletinin Kurdistan’ın üç parçası ve gerilla alanlarına yönelik saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “Halkımız dört parçada ve yurt dışında bulunduğu her yerde ayağa kalkmalı” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 19 Kasım gecesi başlayan hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

FAŞİST SALDIRILARI KINIYORUZ

KCK’nin açıklaması şöyle:

“Soykırımcı sömürgeci Türk devleti 19 Kasım 2022 tarihinde Başur, Rojava, Rojhilat ve Medya Savunma Alanlarına yönelik yoğun bir hava saldırısı gerçekleştirmiştir. Kürt halkının ve Kurdistan’ın bütününe yönelik gerçekleşen bu saldırılarda onlarca yer ve yerleşim birimi hedef alınmış ve bu saldırılar sonucunda birçok insan şehit düşmüş ve yaralanmıştı. Kürtlerin soykırımını hedefleyen ve bölgenin barışına ve halkların kardeşliğine karşı yapılan bu soykırımcı faşist saldırıları kınıyor, saldırılarda şehit düşenleri saygıyla anıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. AKP-MHP faşizmi bu saldırılarla asla soykırımcı amaçlarına ulaşamayacak, Kurdistan ve bölge halklarının özgür ve demokratik yaşam duruşunu kıramayacak, halklarımızın direnişi ve mücadelesi karşısında yenilgiye uğrayacaktır.

KÜRT HALKININ YANINDA YER ALMAYANLAR, HALKIMIZ TARAFINDAN KABUL EDİLMEYECEK

Faşist AKP-MHP ittifakı Kürt düşmanıdır ve tek amacı Kürt halkını soykırımına uğratmaktır. 19 Kasım 2022 gecesinde başlatılan saldırılarla AKP-MHP’nin Kürt düşmanlığını ve soykırımcı gerçekliği tüm açıklığıyla ortaya çıkmıştır. Bu saldırılarda Kurdistan’ın ve Kürt halkının tümü hedeflenmiştir. Bu saldırılarla açıkça ortaya çıkmıştır ki Kürt halkının varlığı ve halklarının ortak yaşam iradesi saldırı ve tehdit altındadır. Şimdiye kadar yapılan saldırılar rağmen Kürt halkının yanında yer almayan, AKP-MHP’nin soykırımcı saldırılarını meşrulaştıran bu aşamadan sonra bu tutumlarını sürdürmeleri halkımız tarafından hiçbir biçimde kabul edilmeyecektir.

HİÇBİR KÜRT BU SALDIRILAR KARŞISINDA SESSİZ KALMAMALI

Faşist soykırımcı AKP-MHP iktidarı sadece bir parçayı, Kürtlerin bir kısmını değil, dört parça Kürdistan’a saldırmakta ve Kürtlerin tamamını hedeflemektedir. Kürt soykırımını gerçekleştirmek için aralıksız olarak saldırmakta, kimyasal silahların kullanımından uçaklarla havadan bombalar yağdırmaya kadar her türlü insanlık dışı ve imhacı yöntemleri devreye koymaktadır. AKP-MHP faşizminin bu aralıksız ve yoğun saldırılarına karşı yurtsever Kurdistan halkı da aralıksız bir direniş içerisinde olmalı, her yerde meydanlara çıkarak tepkisini ortaya koymalıdır. Hiçbir Kürt bu saldırılar karşısında tepkisiz kalmamalı, evinde oturmamalıdır. Bu saldırılara sessiz kalan ve destek veren tüm hegemon güçleri güçlü bir şekilde protesto etmelidir.

ROJAVA’NIN İŞGALİ İÇİN ORTAM HAZIRLIYORLAR

Daha önce de kamuoyuna duyurduğumuz gibi Kürtlere yönelik kapsamlı saldırılar ve Rojava’nın işgali için ortam hazırlanmak istenmektedir. Dolayısıyla Taksim saldırısını faşist iktidarın, MİT ve Süleyman Soylu’nun gerçekleştirdiği nettir. İstanbul Taksim’deki patlama bu amaçla gerçekleştirildi. Zaten bu patlamadan sonra faşist AKP-MHP şefleri Rojava’yı hedef göstermiş ve Rojava’ya saldıracaklarını belirtmişlerdir. Gerçekleştirilen bu saldırı faşist iktidarın niyetini ve amacını çok açık bir biçimde ortaya koymuştur. Faşist AKP-MHP iktidarı karanlık planlar içerisinde bulunmakta, iktidarda kalmak için her türlü kirli yol ve yönteme başvurmaktadır. Herkesin AKP-MHP’nin bu gerçeğini ve planlarını görmesi ve anlaması gerekiyor. AKP-MHP Kürtleri vurarak, Rojava’ya saldırarak ve Rojava’yı işgal ederek aynı zamanda iktidarda kalmayı ve Türkiye’yi daha karanlık ve gerici bir sürece koymayı hedefliyor. Dolayısıyla Kürt halkı kadar Türkiye halkları, demokrasi güçleri ve tüm ilerici kesimler AKP-MHP’nin bu soykırımcı, kirli ve karanlık planlarına ve saldırılarına karşı çıkmalı ve tepki göstermelidir.

KÜRTLERE YÖNELİK SALDIRILAR TÜRKİYE’NİN ÇIKARINA DEĞİL

Herkes bilmelidir ki Kürtlere yönelik saldırı kesinlikle Türkiye’nin, Türkiye halklarının çıkarına değildir, özgürlüğe ve demokrasiye hizmet etmemektedir. Tam tersin Kürtlere yönelik her saldırı tüm Türkiye halklarına, demokrasiye ve özgürlüklere saldırı anlamına gelmektedir. Bundan dolayı Kürtlere yönelik bu saldırılara karşı herkes yüksek sesle tepkisini ortaya koymalı ve Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olmalıdır.

KÜRT SOYKIRIMINA ORTAK OLAN GÜÇLER

Soykırımcı sömürgeci Türk devleti hegemonik güçlerden onay ve destek alarak bu saldırıları gerçekleştirmektedir. Başta ABD ve Rusya olmak üzere hegemonik güçler Kürt soykırımını hedefleyen bu saldırılara onay ve destek vererek Kürt soykırımına ortak olduklarını ortaya koymaktadırlar. Bunun herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. Eğer hegemonik güçlerin onayı ve desteği olmazsa Türk devleti bu kapsamda saldırıların koordinasyonunda yer almaktadır. Halkımız bu gerçeği bilmekte ve elbette buna göre tutum ve yaklaşım içerisinde olmaktadır. Ancak özgürlükten ve demokrasiden yana olan herkes soykırımcı sömürgeci Türk devletinin Kürt düşmanı politikalarına destek veren ve Kürt soykırımına ortak olan bu güçlere karşı tutum almalı ve buna karşı çıkmalıdır.

HALKIMIZ HER YERDE AYAĞA KALKMALI

Faşist AKP-MHP ittifakının saldırıları aynı zamanda bölgenin barışına ve halkların bir arada yaşama iradesine yöneliktir. Faşist AKP-MHP ittifakı Kürt soykırımını gerçekleştirerek misakı milli sınırlarına ulaşmayı ve bölgede hegemonyasını kurmayı hedeflemektedir. Bölge ülkelerine müdahale etmekte, onları Kürt soykırımına dahil ederek iradelerini ipotek altına almaktadır. Bölge ülkeleri de bunu bilmelidir ki Kürtlere yönelik saldırılara sessiz kaldıkça veya ortak oldukça iradelerini yitirecek ve Türk devletine hizmet eden kuklalara dönüşeceklerdir. Bundan dolayı sadece Kürtlerin değil kendilerinin de Türk devletinin bu saldırılarına karşı çıkmaları, buna ortak olmamaları gerekmektedir.

Biz bir kez daha gerçekleşen bu soykırım saldırılarını kınıyor ve herkesi soykırım saldırılarına karşı tepkisini ortaya koymaya ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Halkımız dört parçada ve yurt dışında bulunduğu her yerde ayağa kalkmalı ve meydanlara çıkarak tepkisini ortaya koymalıdır. Kurdistan halkını yok etmeyi hedefleyen faşist AKP-MHP ittifakının saldırıları ancak ortaya konulacak yüksek tepki ve topyekûn mücadeleyle durdurulabilir.”