KCK: Halkımız her yerde işgali bozguna uğratma hamlesine katılmalı

KCK: Bakur, Rojava, Rojhilat ve yurt dışındaki halkımız  'Tecride, faşizme, işgallere son, özgürlüğü sağlama zamanı’ hamlemizi işgale karşı eylemleriyle somut tutum takınmalıdırlar. Her yerde ayağa kalkarak işgalin bozguna uğratılması hamlesine katılmalı.

KCK Yürütme Konseyi,  Gare alanına yönelik işgal saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. KCK açıklamasında şunlar belirtildi:

“Türk savaş bakanı ve genelkurmay başkanının Irak’ta Bağdat ve Başûrê Kurdistan’da Hewlêr’de yaptığı görüşmelerden çok kısa bir süre sonra soykırımcı sömürgeci işgal ordusu Medya Savunma Alanlarından Gare alanına işgal saldırısı başlatmıştır. 10 Şubat sabaha karşı birçok yerde saatlerce hava saldırısı ardından bazı yerlere asker indirmeleri yapmıştır. Şu anda Gare’de işgal ordusuyla özgürlük gerillası arasında şiddetli çatışmalar sürmektedir.

GARE’YE İŞGAL HAREKATI KDP’NİN ONAYI OLMADAN MÜMKÜN DEĞİLDİR

Gare alanı Türkiye sınırlarından çok uzak Başûrê Kurdistan içinde bir alandadır. Gare alanına hava saldırıları zaman zaman olmaktaydı. İlk defa asker göndererek karadan işgal etme harekatına girişmiştir. Kuşkusuz karadan bir işgal harekatının gerçekleşmesi KDP’nin izni, onayı ya da desteği olmadan mümkün değildir. Saldırının gerçekleştiği gün Mesrur Barzani işgale karşı çıkacağına, yine gerillayı suçlaması; bu işgale nasıl bir meşruiyet kazandırdığını göstermektedir. Zaten iki-üç aydır gerilla alanları KDP’ye bağlı askeri güçler tarafından kuşatılmıştı. Türk devletinin saldırısı böyle kuşatma ortamında gerçekleşmiştir.

İŞGAL HAREKATININ KOMPOLUNUN 22 YILDÖNÜMÜNDE GERÇEKLEŞMESİ KÜRTLERİ SOYKIRIMA UĞRATMA AMAÇLIDIR

Gare’ye işgal harekatının uluslararası komplonun 22. yıl dönümünde gerçekleşmesi Türk devletinin amacının Özgürlük Hareketini tasfiye etme ve Kürtleri soykırıma uğratma olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Rojava’da da Kürt halkının özgür ve demokratik yaşamına son vermek için işgal saldırıları yapmıştır. Irak’ın kuzeyinde yaptığımız hatayı Suriye’nin kuzeyinde yapmayacağız, diyerek Rojava’ya yönelik bu saldırıları gerçekleştirdiği bilinmektedir. Şu anda Başûrê Kurdistan’ın iç alanlarına yönelik işgal harekatı da gerilla şahsında Kürt Özgürlük Hareketine yönelik saldırı olduğu gibi, hata olarak değerlendirdikleri Başûrê Kurdistan federasyonunu ortadan kaldırma amaçlıdır. Zaten Başûrê Kurdistan halkı ve tüm Kürdistan halkı bu saldırıların sadece PKK ve gerillalara karşı değil, Başûrê Kurdistan’ı işgal harekatı olduğunu söylemektedir. Kürdistan'ın tüm parçalarında gerçekleştirilen işgal harekatlarına ve saldırılara son vermedikçe Türk devletinin Kürt halkının özgür ve demokratik yaşamı ve varlığını hedefleyen bu saldırıları sürdürülmeye devam edecektir. Türk devlet yetkilileri ve devlet politikası yürüten basın yayın organları Kerkük ve Musul’un kendilerine ait olduğunu ve ellerinden alındığını her fırsatta vurgulamaktadırlar. Xakurke ve Heftanin gibi sınıra yakın alanlardaki işgal saldırılarından sonra Başûrê Kurdistan’ın iç bölgelerine yönelik bu saldırı Kerkük ve Musul vilayetlerini ele geçirmenin önemli bir adımı olmaktadır. Türk devletinin işgal ettiği yerlerden çıkmayacağı daha önce işgal ettiği alanlardan bilinmektedir.

HALKIMIZ AYAĞA KALKARAK İŞGALİ BOZGUNA UĞRATMA HAMLESİNE KATILMALIDIR

HPG, işgal harekatına katılan helikopterlerin Gare dağlarının KDP’nin hakimiyetinin bulunduğu Başur yönünden geldiğini açıklamıştır. Yerel kaynaklar Gare’ye yönelik işgal harekatın Başûrê Kurdistan’ın Akre şehrinin Bakırman kasabasından yönetildiğini belirtmektedirler.

Gare saldırısı sadece gerillaya ve PKK öncülüğünde yürütülen Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı değil, tüm Kürt halkının varlığına, özgür ve demokratik yaşamına yöneliktir. Zaten Kürdistan’ın bir parçasına yapılan saldırı tüm Kürtlere yönelik saldırı olarak görülüp tutum takınmadan Kürdistan’ın tüm parçalarının özgürleştirilmesi söz konusu olamaz. Elde edilen kazanımlar da kaybedilir. Bu açıdan Gare’ye yönelik yapılan saldırı ve işgal harekatına Kürdistan'ın her parçasındaki ve yurt dışındaki halkımız, siyasi güçler, aydınlar, yazarlar, sanatçılar, kadın ve gençler tutum koymalıdırlar. Bu saldırı ile birlikte Başûrê Kurdistan’da işgale karşı bir halk hareketi gelişmeli; siyasi partiler, aydınlar, sanatçılar, gençler ve kadınlar bu halk hareketinin içinde aktif yer almalıdır. Bakur, Rojava, Rojhilat ve yurt dışındaki halkımız da 'Tecride, faşizme, işgallere son, özgürlüğü sağlama zamanı’ hamlemizi bu işgale karşı aktif eylemleriyle somut tutum takınmalıdırlar. Her yerde gençlik ve kadınlar başta olmak üzere halkımız ayağa kalkarak bu işgalin bozguna uğratılması hamlesine katılmalıdır.

BAŞÛR HALKIMIZ BAŞÛRÊ KURDISTAN’I İŞGALCİLERE DAR ETMELİDİR

Başûrê Kurdistan halkımız Türk devletinin işgal güçlerine karşı olduğu gibi, her işgal saldırısında yurtsever devrimci tutumunu ortaya koymuştur. 2008 Zap işgal harekatında Amediye, Derelok ve Şeladize halkının nasıl işgalcilerin karşısına dikildiğini hiç unutmadık. Böylece Kürdistan tarihinin en onurlu direnişlerinden birini göstermişlerdir. Yine işgalci askeri üslere Şeladıze halkının gösterdiği tutum da onur abidesi olarak tarihteki yerini almıştır. Bu tutumlar bugünkü işgale karşı gerçekleştirilecek eylemlerin de yol göstericisidirler. Bu temelde Gare’nin Türk devleti tarafından işgal harekatına karşı başta Duhok ve Akre olmak üzere Kürdistan'ın tüm şehir ve kasabaları ayağa kalkarak Medya Savunma Alanları ve Başûrê Kurdistan’ın işgal edilemeyeceğini göstermelidir. Başûrê Kurdistan’ı işgalcilere dar etmelidir.

Soykırımcı sömürgeci Türk devleti Kürt halkının her yerdeki özgürlük mücadelesine ve kazanımlarına saldırmaktadır. Saldırı ve işgallerle Kürtlerin Ortadoğu’da kurulacak yeni dengeler ve statükoda özgür ve demokratik biçimde yer almasını engellemeye ve bu temelde Kürt soykırımını tamamlamaya çalışmaktadır. Bu gerçeklik tüm Kürtlerin işgalci soykırımcı Türk devletine karşı her yerde ayağa kalkarak, bu saldırıları püskürtüp işgallere son vererek, Kürt varlığını güvenceye alıp Kürdistan’ın her parçasının 21. yüzyılda özgür ve demokratik yaşama kavuşmasını sağlamalıdır."