KCK: Mücadelemiz Rêber Apo özgürlüğe kavuşana kadar sürecektir!

KCK: Gerillalar başta olmak üzere Özgürlük Hareketimizin tüm mücadele güçleri, Strasbourg nöbetinde ve her yerde halkımızın Rêber Apo’yu sahiplenmesinden aldığı güçle mücadeleyi Rêber Apo ve Kürt halkı özgürlüğe kavuşana kadar kararlılıkla sürdürecektir.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, açıklaması şöyle:

"Avrupa’daki halkımız 8 yıldır Strasbourg'ta Avrupa Parlamentosu önünde kesintisiz Rêber Apo’ya Özgürlük nöbeti tutmaktadır. Dünyanın süresiz en uzun eylemlerinden birini yapan Avrupa’daki halkımızı ve Kürt dostlarını bu eylemlerinden dolayı kutluyoruz. Bu eylem Avrupa’daki halkımızın Rêber Apo’yu özgürleştirme mücadelesindeki irade ve ısrarını ortaya koymaktadır. Avrupa’daki halkımız Rêber Apo’yu sahiplenmede her zaman örnek olduğu gibi bu duruşunu bugün de sürdürmektedir. Kürt halkının tümünde olan bu irade Rêber Apo’yu uzak olamayan bir zamanda mutlaka özgürlüğüne kavuşturacaktır.

8 yıldır her hafta bir grubun nöbet tutması Avrupa’nın her yerindeki halkımızın bu eylemde yer alması anlamına gelmektedir. Rêber Apo’nun bu halkın önderi olduğu bu eylemle tartışmasız olarak tüm dünyaya gösterilmiştir. Zaten 21 yıldır dünya tarihinde hiçbir siyasi öndere gösterilmemiş sevgi, saygı ve bağlılık Rêber Apo’ya gösterilmektedir. Komployu ve komplocuları boşa çıkarmada halkımızın bu tutumu belirleyici olmuştur. Halkımızın bu sahiplenişi Özgürlük Hareketimize de büyük moral ve güç vermektedir. Özgürlük Hareketimiz ve fedai gerillamız Rêber Apo’ya ve halka layık olmak ve görevlerini yerine getirmek için 21 yıldır direnmektedir. Bu direnişi süreklileştiren de halkımızın Rêber Apo’ya ve Özgürlük Hareketimize gösterdiği yüksek bağlılık ve sahiplenmedir.

Gerillalar başta olmak üzere Özgürlük Hareketimizin tüm mücadele güçleri, Strasbourg nöbetinde ve her yerde halkımızın Rêber Apo’yu sahiplenmesinden aldığı güçle mücadeleyi Rêber Apo ve Kürt halkı özgürlüğe kavuşana kadar kararlılıkla sürdürecektir. Halkımızın Kürdistan'ın 4 parçasındaki mücadelesiyle birlikte Rêber Apo, Kürt halkı ve Kürdistan özgürlüğüne kavuşturulacaktır.

Strasbourg’da kesintisiz 8 yıldır nöbet eylemini sürdüren Avrupa’daki halkımızı ve dostlarımızı saygıyla selamlıyor, komplonun 22. yılında komplocuları tümden yenilgiye uğratma sözümüzü veriyoruz."